Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De UvA opent donderdag 16 mei weer haar gebouwen zodat colleges, onderzoek en ander werk door kunnen gaan.

Zoals waarschijnlijk iedereen heeft gelezen en gezien werden maandag 13 mei vreedzame protesten op de Roeterseiland Campus gekaapt door onbekenden die uit waren op vernielingen en gevaarlijke situaties veroorzaakten. Voor de veiligheid van iedereen zijn de UvA gebouwen als gevolg daarvan op dinsdag en woensdag dichtgegaan. Woensdag stonden wij voor de beslissing of de UvA weer veilig open kan, wat geen eenvoudige keuze was. Onderwijs en onderzoek moeten weer de ruimte krijgen, maar het is essentieel dat we ook met elkaar in gesprek blijven over de gevoelens van woede en onmacht én over de oorlog in Gaza.

De komende periode zullen we de interne dialoog over het ethisch kader en samenwerking met externe partijen voortzetten in drie stappen: aanscherpen, toetsen, besluiten. Dat gaan we de komende weken doen, in goed overleg met alle betrokkenen.   

We roepen iedereen op bij te dragen aan de (interne) rust – in het belang van álle studenten en medewerkers. Laten we allemaal blijven luisteren, elkaar vrijheid bieden om ongehinderd vragen te stellen en kritisch te zijn, nieuwsgierig zijn en debatteren. Met respect voor ieders inbreng, achtergrond en overtuiging en vrij van intolerantie. Ook demonstreren mag – maar zonder gezichtsbedekking, blokkades, overnachtingen of intimidatie. 

Veelgestelde vragen

Op uva.nl/demonstraties vind je meer informatie en duiding met betrekking tot de demonstraties en over de huidige situatie op de campus.