Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De UvA opent op maandag 13 mei haar gebouwen zodat colleges, onderzoek en ander werk weer kunnen doorgaan. Heb je vragen of zorgen, bespreek die dan in eerste instantie met je leidinggevende.

Het zal je niet ontgaan zijn: op verschillende plekken op de UvA-campussen is vorige week actie gevoerd. Vanwege die demonstraties en de impact ervan zijn de gebouwen vier dagen dicht geweest. We hopen van harte dat ze open kunnen blijven. Onderwijs en onderzoek moeten weer de ruimte krijgen, maar het is essentieel dat we ook met elkaar in gesprek blijven over de gevoelens van woede en onmacht én over de oorlog in Gaza.  

Het UvA-bestuur praat de komende weken met verschillende groepen binnen de UvA verder. Laten we allemaal blijven luisteren, elkaar vrijheid bieden om ongehinderd vragen te stellen en kritisch te zijn, nieuwsgierig zijn en debatteren. Met respect voor ieders inbreng, achtergrond en overtuiging en vrij van intolerantie. Ook demonstreren mag – maar zonder gezichtsbedekking, blokkades, overnachtingen of intimidatie.  

Veelgestelde vragen 

Op uva.nl/demonstraties vind je meer informatie en duiding met betrekking tot de demonstraties van afgelopen week en over de huidige situatie op de campus.