Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Archeologie

Onderwijs Archeologie

De bacheloropleiding is chronologisch en thematisch gestructureerd, breed georiënteerd in het eerste jaar en daarna meer gespecialiseerd. De opleiding kent theoretische en praktische vakken: studenten doen bijvoorbeeld mee aan opgravingen. Er is zowel een Nederlandstalige als een Engelstalige bachelor: Archeologie en prehistorie en Archaeology. 

De masteropleidingen zijn Engelstalig. Er wordt een eenjarige master Archaeology aangeboden, en een tweejarige onderzoeksmaster: Heritage, Memory and Archaeology. 

Het oudheidgerelateerde onderwijs is ondergebracht in the Amsterdam Centre for Ancient Studies and Archaeology (ACASA), waarin de UvA en VU de krachten bundelen op het gebied van Oudheidwetenschappen, Klassieke talen en Archeologie.

BA Archeologie en prehistorie

BA Archaeology

MA Archaeology

Research MA Heritage, Memory and Archaeology

Behalve de programma's in archeologie is er ook een bachelor Griekse en Latijnse taal en cultuur, een bachelor Oudheidwetenschappen (ook in het Engels te volgen; Ancient Studies), een master Classics and Ancient Civilizations en een Research Master Classics and Ancient Civilizations (deze laatste is alleen aan de VU te volgen).

BA Griekse en Latijnse taal en cultuur

BA Oudheidwetenschappen

BA Ancient Studies

MA Classics and Ancient Civilizations

RMA Classics and Ancient Civilizations (VU)