Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Geschiedenis aan de UvA

Geschiedenis verleden tijd? Dacht ‘t niet!

Wist je dat je vanuit een historisch perspectief hedendaagse vraagstukken kunt analyseren? Onderzoek of er een muur om Europa moet worden gebouwd of bestudeer wat macht doet met een mens. En wat is eigenlijk de invloed van klimaatverandering op Nederland? Geschiedenis is overal, van verleden tot heden. Ontdek hier wat er allemaal mogelijk is wanneer je Geschiedenis studeert midden in Amsterdam.

Carrière

Geschiedenis: interessant, maar wat kun je er eigenlijk mee? Laat je inspireren door onze afgestudeerden.

Opleidingen

Van de Oudheid tot de dag van gisteren, van politiek en militair tot sociaal en cultureel, van Nederland en Duitsland tot de Verenigde Staten van Amerika: de UvA heeft een breed en uniek aanbod in huis.

Thema's

De opleiding Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam kent een groot aantal interessegebieden. Vijf van deze thema’s lichten we hier uit.
Geschiedenis in het nieuws Volledige nieuwslijst
13 februari 2020
Drie talentvolle wetenschappers van de Faculteit der Geesteswetenschappen ontvangen een Marie Skłodowska-Curie Individual Fellowship om onderzoek te komen doen aan de UvA of vanuit de UvA onderzoek te gaan doen aan ...
6 februari 2020
Van Radio Oranje tot de Wereldomroep: in het verleden speelde radio vaak een belangrijke rol bij het verbinden van Nederlanders uit verschillende delen van de wereld. Historicus Vincent Kuitenbrouwer onderzoekt hoe ...
3 februari 2020
Studenten van de master Publieksgeschiedenis maakten in het kader van het project Biografie van Amsterdam een serie korte documentaires over Amsterdam-Noord, die ze onlangs presenteerden in het Amsterdam Museum.
'Geschiedenis gaat over het stellen van kritische vragen en over reflecteren'
Ontmoet Vincent Kuitenbrouwer, universitair docent in de Geschiedenis van internationale betrekkingen.
Studenten Geschiedenis verzorgen tentoonstelling over ambachten in de Amsterdamse Pijp
Studenten van de UvA-master Geschiedenis (Educatie en communicatie) maakten, in samenwerking met Bezoekerscentrum De Dageraad (onderdeel van museum Het Schip), de tentoonstelling ‘De Kracht van het Ambacht. 100 jaar vakmanschap in de Pijp’, die daar tot en met 20 juni 2020 te zien is.