Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Geschiedenis aan de UvA

Geschiedenis verleden tijd? Dacht ‘t niet!

Wist je dat je vanuit een historisch perspectief hedendaagse vraagstukken kunt analyseren? Onderzoek of er een muur om Europa moeten worden gebouwd of bestudeer wat macht doet met een mens. En wat is eigenlijk de invloed van klimaatverandering op Nederland? Geschiedenis is overal, van verleden tot heden. Ontdek hier wat er allemaal mogelijk is wanneer je Geschiedenis studeert midden in Amsterdam.

Carrière

Geschiedenis: interessant, maar wat kun je er eigenlijk mee? Laat je inspireren door onze afgestudeerden.

Opleidingen

Van de Oudheid tot de dag van gisteren, van politiek en militair tot sociaal en cultureel, van Nederland en Duitsland tot de Verenigde Staten van Amerika: de UvA heeft een breed en uniek aanbod in huis.
UvA-historicus Peyman Jafari in de media over spanningen tussen VS en Iran
Op vrijdag 3 januari doodde het Amerikaanse leger de Iraanse generaal Qassem Soleimani. Wie was hij en wat heeft zijn dood voor gevolgen? UvA-historicus en Iran-kenner Peyman Jafari was te gast bij verschillende media om daarover te vertellen.
UvA-historici over de Gouden Eeuw-discussie
Het Amsterdam Museum maakte op 12 september bekend de term 'Gouden Eeuw' in de ban te doen, met een golf van reacties tot gevolg. Hoe reageren historici op deze kwestie?