Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Carrière

Zo veel keuzes, zo veel mogelijkheden

Wist je dat je met een studie geschiedenis ook een eigen bedrijf kunt oprichten? Wil je journalist worden en achter elk nieuwsfeitje ook de historische context weten? Of kies je voor een academische carrière? Met een diploma geschiedenis kun je alle kanten op. Laat je verrassen door onze alumni.

Hannah

Maak kennis met Hanna. Ze heeft na haar bachelor Geschiedenis gekozen voor de research master Geschiedenis en heeft een te gekke baan als journalist bij het Parool.

Lotte

Het onderzoek ingaan? Dat doet Lotte als PhD-student. Na een bachelor Geschiedenis, een bachelor Archeologie en een minor over de Middeleeuwen raakte ze geïnteresseerd in onderzoek en koos zij voor de research master Geschiedenis. Een project als PhD-student is haar op het lijf geschreven.

Anne-Maria

Dit is Anne-Maria. Met een bachelor Geschiedenis, een bachelor Hebreeuws, een minor Educatie én een master Geschiedenis op zak organiseert ze als zelfstandig ondernemer onder andere rondleidingen in musea, trainingen op scholen en is co-hoofd onderwijs bij de Liberaal Joodse gemeente Amsterdam.

Daan

Daan heeft tijdens de bachelor Geschiedenis zijn keuzeruimte gevuld met vakken op het gebied van architectuurhistorie en heeft zich gespecialiseerd binnen de master Stadsgeschiedenis. Nu is hij zelfstandig ondernemer in projecten voor bijvoorbeeld de gemeente Rotterdam.

Carin

Als campagnemanager heeft Carin veel vaardigheden in haar toolbox. Deze heeft ze onder andere ontwikkeld tijdens de bachelor Nederlandse taal en cultuur met track Taal en communicatie en de master American Studies.

Geschiedenis studeren, en dan? 

Voor veel studenten is dit een van de meest voorkomende vragen die gesteld wordt wanneer zij voor een studie Geschiedenis kiezen. En dat terwijl je er alle kanten mee op kan: onderzoek, onderwijs, journalistiek, de culturele sector, een eigen onderneming etc. Om studenten te helpen bij hun voorbereiding op de arbeidsmarkt is er een online voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd. De bijeenkomst geeft inzicht in de verschillende sectoren waarin je met de opleiding Geschiedenis aan de slag kunt. Daarnaast gaan de sprekers in op de stappen die je al tijdens je studententijd kunnen maken om je voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Denk aan een passende stage, bijbaan of andere relevante nevenactiviteit. De opname van de bijeenkomst kun je in verschillende delen hieronder bekijken.