Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Wist je dat je met een studie geschiedenis ook een eigen bedrijf kunt oprichten? Wil je journalist worden en achter elk nieuwsfeitje ook de historische context weten? Of kies je voor een academische carrière? Met een diploma geschiedenis kun je alle kanten op. Laat je verrassen door onze alumni.
Hannah GS
Hannah

Maak kennis met Hanna. Ze heeft na haar bachelor Geschiedenis gekozen voor de research master Geschiedenis en heeft een te gekke baan als journalist bij het Parool.

Lotte GS
Lotte

Het onderzoek ingaan? Dat doet Lotte als PhD-student. Na een bachelor Geschiedenis, een bachelor Archeologie en een minor over de Middeleeuwen raakte ze geïnteresseerd in onderzoek en koos zij voor de research master Geschiedenis. Een project als PhD-student is haar op het lijf geschreven.

Anne-Maria GS
Anne-Maria

Dit is Anne-Maria. Met een bachelor Geschiedenis, een bachelor Hebreeuws, een minor Educatie én een master Geschiedenis op zak organiseert ze als zelfstandig ondernemer onder andere rondleidingen in musea, trainingen op scholen en is co-hoofd onderwijs bij de Liberaal Joodse gemeente Amsterdam.

Daan GS
Daan

Daan heeft tijdens de bachelor Geschiedenis zijn keuzeruimte gevuld met vakken op het gebied van architectuurhistorie en heeft zich gespecialiseerd binnen de master Stadsgeschiedenis. Nu is hij zelfstandig ondernemer in projecten voor bijvoorbeeld de gemeente Rotterdam.

Carin GS
Carin

Als campagnemanager heeft Carin veel vaardigheden in haar toolbox. Deze heeft ze onder andere ontwikkeld tijdens de bachelor Nederlandse taal en cultuur met track Taal en communicatie en de master American Studies.

Geschiedenis studeren, en dan? 

Voor veel studenten is dit een van de meest voorkomende vragen die gesteld worden wanneer zij voor een studie Geschiedenis kiezen. En dat terwijl je er alle kanten mee op kan: onderzoek, onderwijs, journalistiek, de culturele sector, een eigen onderneming etc. Om studenten te helpen bij hun voorbereiding op de arbeidsmarkt worden er online voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd. De bijeenkomsten geven inzicht in de verschillende sectoren waarin je met de opleiding Geschiedenis aan de slag kunt. Daarnaast gaan de sprekers in op de stappen die je al tijdens je studententijd kunt maken om je voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Denk aan een passende stage, bijbaan of andere relevante nevenactiviteit. De opnames van de bijeenkomsten kun je in verschillende delen hieronder bekijken.

Voorlichtingsbijeenkomst December 2021

Deel 1
Sprekers in het eerste deel van de bijeenkomst: Tim Verlaan (Docent/onderzoeker Stadsgeschiedenis), Rosa Uijtewaal (Freelance journalist), David Röling (Plaatsvervangend Chef de Poste bij de Nederlandse ambassade in Tsjechië)
Deel 2
Sprekers in het tweede deel van de bijeenkomst: Ilse Raaijmakers (Gemeenteraadslid bij PvdA Utrecht, Senior beleidsadviseur/onderzoeker bij ARQ Kenniscentrum Oorlog, Vervolging en Geweld), Arjan Nobel (Stagecoördinator Geschiedenis), Désirée Kroep (Assistent Collecties en Exhibities bij Huis Marseille)

Voorlichtingsbijeenkomst Maart 2021

Blok 1
Sprekers in het eerste deel van de bijeenkomst: Marie-Elise van den Hoek Ostende (Loopbaanadviseur bij het Student Career Centre) Astrid de Bruin (Ervaringsdeskundige sollicitaties en netwerken) Goeie Ouwe Koeien (Commercieel bedrijf gespecialiseerd in Publieksgeschiedenis)
Blok 2
Sprekers in het tweede deel van de bijeenkomst: Lotte van Hasselt (PhD-kandidaat bij het project ‘The Invention of the Refugee’) Yasmine Bentoumya (Adviseur Seksueel Geweld bij de Gemeente Amsterdam) Charlotte Kleyn (Culinair historica en journalist)
Blok 3
Sprekers in het laatste deel van de bijeenkomst: Onno Sinke (Historicus bij het ARQ Kenniscentrum Oorlog, Vervolging en Geweld/Koninklijk Instituut voor de Taal-, Land- en Volkenkunde) Dan Afrifa (Schrijver en opiniemaker) Melle Koletski (Ervaringsdeskundige studentenpolitiek en medezeggenschap)
Ook ik ben historicus (KNHG)

Wat kan je worden als je geschiedenis hebt gestudeerd? Welke werkzaamheden en vaardigheden horen daarbij? En wie mag zichzelf historicus noemen? Op de Historicidagen 2022 in Rotterdam legde Martijn Lammerts namens het KNHG deze vragen voor aan historici van verschillende achtergronden.