Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Academy for Musicology and Musicianship Amsterdam (AMMA)

Artistieke en wetenschappelijke ontwikkeling in één

Speciaal voor bachelorstudenten Muziekwetenschap aan de UvA die zowel muzikaal als wetenschappelijk de diepte in willen, wordt in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam (CvA) de Academy for Musicology and Musicianship Amsterdam (AMMA) ontworpen. Ben je student Muziekwetenschap aan de UvA en wil je je daarnaast muziektechnisch op hoog niveau ontwikkelen, dan kun je via AMMA aan het CvA keuzevakken volgen. De aan het CvA behaalde studiepunten kunnen na overleg met de Examencommissie deel uitmaken van je keuzeruimte in je studieprogramma Muziekwetenschap.

Waarom?

Het doel van dit programma is om het gemakkelijker te maken om naast je universitaire vakken ook vakken aan het conservatorium te volgen. In het verleden bleek de combinatie van beide studierichtingen vaak lastig, onder meer doordat roosters niet goed op elkaar aansloten. Binnen AMMA zullen de inhoud en planning van de vakken beter op elkaar worden afgestemd. Onderzoek maakt een groot deel uit van dit programma.

De huidige muzikale beroepspraktijk vraagt steeds nadrukkelijker om musici die niet alleen artistiek op topniveau kunnen presteren, maar ook over academische competenties beschikken. Daarnaast wordt van wetenschappers gevraagd dat hun analytische vaardigheden niet alleen conceptueel zijn, maar ook belichaamd en intuïtief. Muzikale vormen van kennisverwerving (lichaamsgeheugen, flow) worden daarom steeds belangrijker in een opleiding tot onderzoeker. De maatschappelijke rol van musici vereist ook kritische reflectie op het eigen werk en dat van anderen, en een stem in bredere beroepsmatige en maatschappelijke kwesties, zoals de rol van muziek in technologische vernieuwing, cognitief onderzoek, gezondheidszorg, cultuurpolitiek en onderwijs.

Hoe werkt het?

Je neemt deel aan het conservatory scholars seminar, waarin je steeds wisselende vakken kunt volgen die speciaal voor dit traject zijn ontworpen. Dit seminar is toegankelijk voor studenten van beide opleidingen (conservatorium en muziekwetenschap) en maakt deel uit van het keuzevakkenprogramma van beide opleidingen.

Vakken 2021-2022

In het studiejaar 2021-2022 kun je je opgeven voor de volgende conservatory scholars seminars:

  • Current Debates in Music (september-december), 6 studiepunten
  • Listening Modalities in Music (februari-mei), 6 studiepunten
  • Minor Muziektheorie klassiek

De vakken worden gegeven op het conservatorium.

Contactpersonen

Neem voor meer informatie contact op met: