For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Drs. K.H. (Klaas) Visser

Executive Staff
Faculty of Social and Behavioural Sciences
Photographer: onbekend

Visiting address
 • Spui 21
Postal address
 • Postbus 19268
  1000 GG Amsterdam
Contact details
 • Profiel

  curriculum

  Klaas Visser was van 1997 tot zijn pensionering in 2015 onderwijsdirecteur Psychologie. Daarnaast was hij o.a. sinds 2008 voorzitter van de universitaire Werkgroep Studiesucces. Na zijn pensionering was hij lid van de Commissie Studiesucces 2.0 en ontwierp hij een scan Studiesucces voor de UvA. Inmiddels is hij werkzaam als zelfstandig adviseur en als gastmedewerker verbonden aan de opleiding Psychologie. Hij is betrokken bij zowel de leergangen Senior Kwalificatie Onderwijs (SKO) als de Leergang Onderwijskundig Leiderschap (LOL) en heeft als interessegebieden: studiesucces, onderwijskwaliteit, selectie en management van onderwijsverandering..

  Hij studeerde (Sociale) Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en was van 1975 tot 1992 onderwijscoördinator en studieadviseur Psychologie aan de Universiteit van Leiden. Van 1992 tot 1997 was hij Hoofd van de Afdeling Onderwijs&Onderzoek van de Faculteit der Psychologie (UvA).

 • Publications

  2015

  • van Baalen, P., Widdershoven, B., Visser, K., Salomons, A., Verheijck, E., Pimentel, A., ... van Hirtum, L. (2015). Blend IT & Share IT: Advies van de werkgroep Onderwijsvernieuwing / Blended Learning. Amsterdam: Universiteit van Amsterdam. [details]
  This list of publications is extracted from the UvA-Current Research Information System. Questions? Ask the library or the Pure staff of your faculty / institute. Log in to Pure to edit your publications. Log in to Personal Page Publication Selection tool to manage the visibility of your publications on this list.
 • Ancillary activities
  No known ancillary activities