For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Het boek 'Een wereld vol patronen' van hoogleraar Digital Humanities Rens Bod staat op de longlist voor de Libris Geschiedenis Prijs 2019. Het boek behandelt vanuit interdisciplinair perspectief de geschiedenis van kennis. Op 7 september wordt de shortlist bekendgemaakt.
Een wereld vol patronen Rens Bod

Het idee dat de wereld kan worden begrepen aan de hand van patronen en onderliggende principes is een van de belangrijkste inzichten van de mens. Een wereld vol patronen gaat over deze uniek menselijke zoektocht, die meer dan 40.000 jaar geleden begon met het krassen van streepjespatronen op mammoetbotten en die heeft geleid tot de wetenschappen van vandaag. Bod laat zien dat alle wetenschappelijke disciplines - alfa, bèta, gamma en medisch - met elkaar zijn verbonden, en dat er in andere tijdvakken en andere delen van de wereld net zo veel kennis is vergaard als in Europa.

Rens Bod is hoogleraar Digital Humanities aan de Universiteit van Amsterdam en president van de internationale Society for the History of the Humanities. Zijn eerdere boek De vergeten wetenschappen: Een geschiedenis van de humaniora is vertaald in zeven talen en meermalen bekroond. 

Publicatiegegevens

Titel: Een wereld vol patronen
Auteur: Rens Bod
Uitgever: Prometheus
ISBN: 9789035145252

Interview met Rens Bod op Folia (23 januari 2019)