For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
In de eerste aflevering van de podcast De Goede Gesprekken staat centraal wat de Oekraïne-oorlog doet met wetenschappers daar die in nood verkeren, en met wetenschappers hier die zich zorgen maken. Decaan Marieke de Goede praat met hoogleraar Slavische talen en culturen Ellen Rutten, die zich inzet voor de veiligheid van collega’s in Oekraïne, Rusland en Belarus, en hoogleraar Latijns-Amerikastudies Barbara Hogenboom, die met haar posteractie de UvA blauw-geel kleurde.

In de podcast geeft Ellen Rutten aan op zoek te zijn naar wetenschappers die mee willen helpen in het mentorprogramma, waarin onderzoekers, studenten, kunstenaars, journalisten etc. uit Oekraïne, Rusland en Belarus gekoppeld worden aan ervaren experts elders. Wil je hieraan bijdragen, neem dan contact op met Ellen:

Prof. dr. E. (Ellen) Rutten

Faculty of Humanities

Capaciteitsgroep Slavische talen en culturen

Over De Goede Gesprekken

In haar podcast voert decaan Marieke de Goede gesprekken met uiteenlopende gasten die de Faculteit der Geesteswetenschappen en de Universiteit van Amsterdam kleur geven. Elke paar weken verschijnt een nieuwe aflevering, waarin zij op zoek gaat naar opborrelende ideeën, voorbij de eigen bubbel.