For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Kunst, cultuur en politiek (Kunst- en cultuurwetenschappen)

Master
Compare programme

De master Kunst, cultuur en politiek biedt inzicht in het hoe, waartoe en waarom van cultuurpolitiek en -beleid op verschillende beleidsniveaus.

Voertaal
Nederlands
Vorm
Voltijd, deeltijd

nov18
Masterweek 18-24 nov. '23
feb12
Masterweek 12-16 feb. '24
Bezoek een open dag of event

Kunst en cultuur in het publieke domein

De kunstpraktijk en het cultuurbeleid worden beïnvloed door de (mondiale) politieke, economische en demografische processen. In deze dynamiek beïnvloeden kunstenaars, culturele instellingen en beleidsorganen elkaar. Het huidige discours over de economische en sociale impact van kunst, over de ‘beleveniseconomie’ en de creatieve industrieën, bepaalt in sterke mate hoe er naar kunst, cultuur en cultuurbeleid wordt gekeken, maar roept allerlei tegendiscoursen op. In deze master leer je vanuit verschillende perspectieven te begrijpen wat cultuurpolitiek en cultuurbeleid is en hoe deze tot stand komen. Je leert de hieraan ten grondslag liggende vooronderstelingen kritisch te bevragen.

Werkervaring

Stagemogelijkheden

Kies jouw interesse

Theoretische of beleidsgerichte verdieping

Studievorm

Studeren in deeltijd is mogelijk

Persoonlijk

Intensieve begeleiding

Na je studie

Na je studie kun je aan de slag in bijvoorbeeld de culturele sector, bij musea, in de journalistiek of bij de overheid. Maar je hebt veel meer mogelijkheden. 

Diploma

Kunst, cultuur en politiek is een programma van de geaccrediteerde masteropleiding Kunst- en cultuurwetenschappen. Na afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Kunst- en cultuurwetenschappen en de titel Master of Arts (MA).

Feiten & cijfers
Diploma
MA Kunst- en cultuurwetenschappen
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd, deeltijd
Studielast
60 EC, 12 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September
CROHO-code
60087
Locatie
Universiteitskwartier