For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Postmaster Actuarial Practice Cycle

In de Actuarial Practice Cycle (APC) besteden we aandacht aan nieuwe ontwikkelingen, zoals het analyseren van big data met behulp van machine learning. Niet alleen de technische kant wordt belicht, maar ook de ethische kant. Je volgt nauwgezet de actualiteit, waaronder de hervorming van het pensioenstelsel en de implementatie van IFRS 17. Ook ga je aan de slag met belangrijke thema’s als kapitaalmanagement en risicobeheer onder Solvency II, en doorloop je alle facetten van een M&A-traject. Experts vanuit het brede actuariële werkveld delen hun ervaring in actuele cases, waarbij alle belangrijke onderwerpen en beroepscompetenties aan bod komen. Daarnaast word je door je mentor begeleid in je persoonlijke ontwikkeling.

Waarom kiezen voor de Postmaster Actuarial Practice Cycle?

 • Kernthema's in de praktijk

  Middels realistische businesscases ga je aan de slag met belangrijke thema’s in de financiële sector zoals Solvency II, zorgverzekering, productontwikkeling, certificeren van pensioenfondsen en M&A (fusies en overnames). Je past berekeningstechnieken toe en leert de uitkomsten vertalen naar een advies of oordeel voor de directie. Bijvoorbeeld over het risicoprofiel van een organisatie, de allocatie van kapitaal, de vaststelling van een premie of de overname van een verzekeraar.

 • Personal Leadership

  De module Personal Leadership loopt als een rode draad door je opleiding. Dit begint tijdens de introductie, waar je onder andere ingaat op groepsdynamiek en samenwerking. Tijdens de module komen competenties als samenwerken, beïnvloeden, adviseren, overtuigen, rapporteren, presenteren, pitchen en omgaan met weerstand aan de orde. Je werkt aan een persoonlijk competentiedossier en ontvangt regelmatig feedback van je docenten.

 • Toepassing van AI, big data en machine learning

  Technologische ontwikkelingen op het gebied van artificial intelligence, waaronder big data en machine learning beïnvloeden het werk van de actuaris. Nieuwe data-analysetechnieken zorgen voor een verbreding van het werkveld. Daarom is in de APC ruime aandacht voor analytics en vooral de toepassing ervan. De APC zorgt ervoor dat de aankomende generatie actuarissen future-proof is.

 • Via de APC naar de titel AAG

  Er zijn aan de UvA verschillende routes naar de titel Actuaris AG (AAG). Wat je voortraject ook is, je rondt altijd af met de Postmaster APC. Na succesvolle afronding van het gehele traject voldoe je aan de opleidingseisen van het Koninklijk Actuarieel Genootschap (KAG), de Nederlandse beroepsvereniging voor actuariële professionals.

 • Ervaren docenten

  Je werkt tijdens de APC aan cases die uit de beroepspraktijk van de actuaris komen. Je bent dus bezig met zaken die je ook op je werk tegen kunt komen. Hierdoor oefen je je beroepsvaardigheden, terwijl je je eerder verworven academische kennis toepast. Je docenten zijn afkomstig van de UvA en uit de praktijk. Zij brengen veel actuele kennis en ervaring mee.

 • Hoog aangeschreven programma

  Met een postmasterdiploma van de Amsterdam Business School laat je zien dat je aan een van de beste business schools ter wereld hebt gestudeerd:

  • De Amsterdam Business School hoort bij de 1% van alle business schools ter wereld die een Triple Crown accreditatie hebben.
  • We maken deel uit van de Universiteit van Amsterdam, een van de beste Nederlandse universiteiten in de internationale rankings. De UvA staat in de mondiale top 100 van de QS Rankings en de Times Higher Education World University Ranking.
Rekenen had ik na het afronden van Econometrie en Actuariaat wel in de smiezen. De APC sloot hier naadloos op aan met een diversiteit aan actuariële casussen. Ook was het een waardevolle aanvulling door de mogelijkheden die het mij gegeven heeft mijn personal leadership skills verder te ontwikkelen. Stephan van Stalborch, Toezichthouder Specialist financiële risico's - De Nederlansche Bank

Praktische informatie

De Postmaster Actuarial Practice Cycle start in elk jaar in september.

Start: September 2022
Colleges: Dinsdag, 15.00 tot 21.30 uur
Duur: 1 of 2 jaar, parttime
Kosten*: € 16.000 voor het 1-jarig traject 
€ 20.000 voor het 2-jarig traject
€ 1.500 per te herkansen module
Deadline inschrijving: Vrijdag 29 juli 2022

* Dit is het cursusgeld van 2021-2022 en kan per academisch jaar worden gewijzigd. 
- Per 1 januari 2022 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer fiscaal aftrekbaar. 


Toelatingseisen

Je bent toelaatbaar met een kwantitatieve academische vooropleiding (minimaal BSc). Afhankelijk van je vooropleiding volg je eerst een aantal vakken van het Amsterdam Executive Programme in Actuarial Science (AEMAS). Heb je de MSc Actuarial Science & Mathematical Finance behaald, dan is het mogelijk dat je direct wordt toegelaten tot de APC.

De Postmaster Actuarial Practice Cycle in beeld

Feiten & cijfers
Vorm Deeltijd
Studielast 30 ECTS EC, 12 of 24 maanden
Voertaal Nederlands
Start September