Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Vooruitstrevend onderwijs en onderzoek voor sterkere juridische instituties, oplossingen voor maatschappelijke problemen, en een rechtvaardige samenleving

Nieuw onderzoeksprogramma Fiscale Transparantie

Het onderzoeksprogramma ‘Fiscale Transparantie’ gaat dit jaar van start en wordt uitgevoerd binnen het Amsterdam Centre for Tax Law (ACTL). Aan de wieg van het nieuwe programma staan prof. dr. Jan van de Streek en promovendus Martijn Nouwen.

Judges in Utopia

Het NWO-onderzoeksproject Judges in Utopia heeft een nieuwe website. Naast informatie over onderzoek, publicaties en geplande evenementen is er ook een blog over actuele ontwikkelingen. Het onderzoekproject richt zich op de rol van rechters in de ontwikkeling van het privaatrecht in de Europese Unie.

Oprichting Information Law and Policy Lab

Voor de oprichting van een Information Law and Policy Lab heeft de Faculteit der Rechtsgeleerdheid een gift ontvangen. Bij het Lab leren geselecteerde masterstudenten in de praktijk hun kennis van het informatierecht in te zetten voor het algemeen belang.
Onderwijs
Wij verzorgen 3 bacheloropleidingen (Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en de Engelstalige studie PPLE) en meer dan 20 (internationale) masteropleidingen.
Onderzoek
Onderzoek aan de rechtenfaculteit is zeer divers van aard. Zo omvat het empirisch rechtssociologisch onderzoek naast fundamenteel rechtsfilosofisch onderzoek.
Verbinding met de samenleving
Ons onderwijs en onderzoek wordt vormgegeven in verschillende projecten die in verbinding staan met de samenleving: de Amsterdam Law Hub, de Amsterdam Law Practice, de Amsterdam Law Clinic en in de impact en innovatie van ons onderzoek.