Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Vooruitstrevend onderwijs en onderzoek voor sterkere juridische instituties, oplossingen voor maatschappelijke problemen, en een rechtvaardige samenleving

Nieuw onderzoeksprogramma Fiscale Transparantie

Het onderzoeksprogramma ‘Fiscale Transparantie’ gaat dit jaar van start en wordt uitgevoerd binnen het Amsterdam Centre for Tax Law. Aan de wieg staan prof. dr. Jan van de Streek en promovendus Martijn Nouwen.

‘Het liet me niet los’

Anniek de Ruijter is Associate Professor European Law en directeur Amsterdam Law Practice. ‘Samen met anderen heb ik de Amsterdam Law Practice opgezet, waar studenten leren door middel van ervaringsonderwijs.’

Kimberlé Crenshaw: strijdbaar en inspirerend

In een afgeladen collegezaal gaf Kimberlé Crenshaw onlangs een inspirerende lezing over haar baanbrekende en wereldwijd gezaghebbende werk op het gebied van intersectionaliteit (kruispuntdenken).
Docenten geven antwoord op een actuele vraag
Video wordt geladen..
Kan ik een robot aanklagen?
Video wordt geladen..
Mag je een festival organiseren in het Vondelpark?
Onderwijs
Wij verzorgen 3 bacheloropleidingen (Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en de Engelstalige studie PPLE) en meer dan 20 (internationale) masteropleidingen.
Onderzoek
Onderzoek aan de rechtenfaculteit is zeer divers van aard. Zo omvat het empirisch rechtssociologisch onderzoek naast fundamenteel rechtsfilosofisch onderzoek.
Verbinding met de samenleving
Ons onderwijs en onderzoek staan in verbinding met de samenleving: de Amsterdam Law Hub, de Amsterdam Law Practice, de Amsterdam Law Clinics en in de impact en innovatie van ons onderzoek.