Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Wil je kennismaken met het juridisch vakgebied maar niet de hele rechtenstudie volgen? Dan is het volgen van een of meer onderdelen via de Open UvA Colleges een goed alternatief. Als je op contractbasis onderwijs volgt aan de rechtenfaculteit schrijf je je niet in voor een heel studiejaar, maar kies je onderdelen uit het reguliere programma.

Wat is contractonderwijs?

Als je op contractbasis onderwijs volgt aan de rechtenfaculteit kies je een of meer onderdelen uit het reguliere programma. Alle colleges van de rechtenfaculteit staan in principe open voor geïnteresseerden, onder de noemer ‘Open UvA Colleges’. Wél is het belangrijk dat je voorkennis vergelijkbaar is met het niveau van de andere studenten bij een bepaald college.

Aanmelding en deadlines

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een aantal vakken van een juridische opleiding? Lees dan meer over hoe je je kunt aanmelden en wat de deadlines zijn.

Aanmelding en deadlines

Aanbod en onderwijsperiode

Het volledige aanbod van cursussen die je kunt volgen via de Open UvA Colleges bij de rechtenfaculteit van de UvA vind je in de UvA Studiegids. De onderwijsperiode is ingedeeld in een aantal semesters.

Aanbod en onderwijsperiode

Heb je vragen?

Kijk op de Contact-pagina als je vragen hebt over contractonderwijs. Je leest hier waar je met welke vragen terecht kunt. Er is bijvoorbeeld een inloopspreekuur en met inhoudelijke vragen over de Open UvA Colleges kun je het secretariaat van de leerstoelgroep die de desbetreffende cursus verzorgt benaderen.

Contact

Kosten, betaling en voorwaarden

Je betaalt bij de Open UvA Colleges per European Credit (EC). De kosten hiervoor verschillen voor de vakken binnen de bacheloropleidingen en de masteropleidingen. Boeken, reiskosten en dergelijke zijn niet bij het cursusgeld inbegrepen.

Kosten, betaling en voorwaarden

Geen tijd om een volledige studie te volgen? Kies een of meer onderdelen uit.