Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Control in deeltijd

Aanmelding en toelating

Aanmelding en toelating

Voordat je je kunt aanmelden voor de MSc Control in deeltijd, vraag je een instroomadvies aan. Op basis hiervan wordt bepaald of je je direct voor de master kunt aanmelden, of dat je eerst een aantal deficiëntievakken dient af te ronden.

Vraag een instroomadvies aan

Toelatingseisen​

 • Studenten met een UvA-bachelor in Economics & Business Economics of Business Administration, richting Accountancy & Control, worden rechtstreeks toegelaten.

 • Hbo'ers-Accountancy en hbo-BE'ers hebben vanaf collegejaar 2020-2021 4 deficiënties. Als je die vakken volledig hebt afgerond, kun je worden toegelaten tot de master.

 • Voor hbo'ers en wo'ers met een ander diploma wordt per student bekeken welke deficiëntievakken gevolgd dienen te worden voor toelating tot het masterprogramma.
 • Met een wo-bachelor richting Accountancy word je over het algemeen rechtstreeks toegelaten tot de master.

Stap 1. Instroomadvies

Je vraagt een instroomadvies aan door een e-mail te sturen aan ons secretariaat, met daarin de volgende gegevens:

 • een overzicht van je behaalde of binnenkort te behalen diploma's.
 • een scan of kopie van de officiële cijferlijsten met daarop: 
  - namen van de vakken;
  - behaalde cijfers/beoordelingen;
  - aantal behaalde ECTS.

Stap 2. Inschrijven

Nadat we je toelaatbaarheid hebben getoetst en je een instroomadvies hebt ontvangen, schrijf je je met één van onderstaande inschrijfformulieren in.

Let op: Nadat je op submit hebt geklikt, duurt het enige minuten voordat het inschrijfformulier voor de deficiëntievakken daadwerkelijk is verstuurd. Klik de pagina pas weg als je automatisch bent doorverwezen naar de homepage.

Als we je inschrijving hebben ontvangen, krijg je van ons een bevestiging met het verzoek het volgende te komen laten zien op het secretariaat van de Amsterdam Business School:

 • originele middelbareschooldiploma's en cijferlijsten
 • originele hbo-/wo-/post hbo-diploma's en cijferlijsten
 • paspoort of Europese identiteitskaart
 • recente pasfoto

Deadline inschrijving - start februari 2020

Via onderstaande formulieren is het mogelijk om je in te schrijven voor de start per februari 2020. De deadline voor inschrijving is 15 januari 2020. Let wel dat er in semester 2 (februari-augustus) maar een beperkt aantal vakken te volgen is in het deficiëntieprogramma.

Kosten

De kosten voor Control in deeltijd zijn afhankelijk van je traject en omstandigheden.

Deficiëntievakken

De kosten bedragen voor 2020-2021 € 1000 per vak van 5 EC.

 • Hbo Accountancy en Bedrijfseconomie (maximaal 4 vakken): cursusgeld maximaal € 4.000.
 • Overige vooropleidingen: afhankelijk van je instroomprogramma.

Meer over het curriculum

Master

Het cursusgeld voor collegejaar 2019-2020 bedraagt € 5.100 (onder voorbehoud). Dit bedrag is opgebouwd uit een deel wettelijk collegegeld en een toeslag voor het intensieve programma. Voor ieder volgend collegejaar geldt een bedrag van ongeveer dezelfde hoogte. Als je uiterlijk 31 januari afstudeert, en je hebt je collegegeld vooruitbetaald, kun je een deel van het cursusgeld van je laatste studiejaar gerestitueerd krijgen.

N.B.: Heb je al een master gevolgd of heb je een niet-EU-paspoort, dan kan het zijn dat je een hoger tarief moet betalen. Je krijgt hier informatie over na je inschrijving.

Overige kosten

De kosten voor syllabi, readers en overige literatuur bedragen ongeveer € 300 per jaar.

Belastingaftrek

Als je in Nederland inkomstenbelasting betaalt, zijn studiekosten zoals cursusgeld en boeken vaak aftrekbaar. Op de website van de Belastingdienst vind je hier meer informatie over.

Levenlanglerenkrediet

Bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) kunnen professionals die in Nederland wonen en werken een lening voor het cursusgeld aanvragen. Dit is het levenlanglerenkrediet; het geldt alleen voor masteropleidingen. Ga voor meer informatie over deze lening naar de website van DUO.

Contact

Heb je vragen over de MSc Control in deeltijd?

Neem contact op

Inschrijfformulier Deficientievakken semester 2 van collegejaar 2019-2020

Inschrijfformulier MSc Accountancy & Control in deeltijd semester 2 van collegejaar 2019-2020