Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Persvoorlichting

Landen & regio's

Heb je een specifieke vraag of wil je in contact komen met een wetenschapper die niet op deze pagina staat? Neem dan contact op met de afdeling Persvoorlichting. Dit kan via 020 – 525 2695 of via persvoorlichting@uva.nl.

Jürgens, Hanco, FGw, Duitslandstudies
Foto: Dirk Gillissen

Dr. Hanco Jürgens

Hanco Jürgens is gespecialiseerd in moderne Duitse geschiedenis, de positie van Duitsland in Europa en de werking van de EU. Momenteel doet hij onderzoek naar de geschiedenis van het verenigde Duitsland sinds de val van de Muur. Hij richt zich op de grote veranderingsprocessen sinds het einde van de Koude Oorlog.

Contact Hanco Jürgens

Hogenboom, Barbara, hoogleraar FMG, Latijns-Amerikastudies
Foto: Dirk Gillissen

Prof. dr. Barbara Hogenboom

Barbara Hogenboom is hoogleraar Latijns-Amerikastudies. Haar onderzoek richt zich op de botsende waardes en belangen rondom het gebruik van natuurlijke hulpbronnen in Latijns Amerika. Zij richt zich op lokaal verzet tegen mijnbouw en olie- en gasprojecten, nationale politieke debatten en beleid t.a.v. 'natuurlijke rijkdommen' (o.a. nationalisme versus liberalisering) en internationale invloeden, met name die van Chinese en Amerikaanse actoren.

mw. prof. dr. B.B. (Barbara) Hogenboom

Faculteit der Geesteswetenschappen

CEDLA

Peyman Jafari

Dr. Peyman Jafari

Peyman Jafari is historicus en doet onderzoek naar de sociale, politieke en economische geschiedenis van Iran in de 20ste en 21ste eeuw. Zijn onderzoek en publicaties richten zich ook op drie andere thema's: de geschiedenis van internationale politiek en de positie van het Midden-Oosten daarin; de geschiedenis van revoluties en sociale bewegingen; en de politieke en sociale geschiedenis van olie.

dhr. dr. P. (Peyman) Jafari

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Geschiedenis

mevr. prof.dr. E. (Ellen) Rutten

Prof. dr. Ellen Rutten

Ellen Rutten is hoogleraar Slavische Literaturen en Culturen.  Haar onderzoek richt zich op literatuur, beeldvorming en sociale media in/over Oost-Europa.

T: +31 (0)20 525 5518
E: E.Rutten1@uva.nl

mw. prof. dr. E. (Ellen) Rutten

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Slavische talen en culturen

Pas, Niek, FGw, Geschiedenis

Dr. Niek Pas

Niek Pas is historicus, romanist en universitair docent. Zijn deskundigheid ligt op het vlak van de Franse politiek en cultuur 19e en 20e eeuw. Momenteel betreft zijn onderzoek ontwikkelingen in Frankrijk onder president Emmanuel Macron, en de (post)koloniale geschiedenis van Algerije.

T: +31 (0)20 525 44 52/64
E: N.G.Pas@uva.nl

dhr. dr. N.G. (Niek) Pas

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Geschiedenis