Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

1. Uitstekende studiemogelijkheden

Breed aanbod van circa 76 bacheloropleidingen en meer dan 250 masterprogramma's, specialistisch en interdisciplinair. Studenten hebben uitstekende mogelijkheden zich academisch te scholen, van bachelor en master tot een promotietraject en verder. Als je in de bachelor meer wilt, kun je een dubbele bachelor doen of een honoursprogramma.

2. Rijke traditie, sterk verweven met de stad

Tolerante, open en internationale academische traditie, teruggaand tot 1632. Toen was de universiteit al nauw verweven met de stad. (Oud-)studenten en medewerkers zijn er sindsdien overal aanwezig. Het zijn scherpe, nieuwsgierige en onafhankelijke geesten. Typisch Amsterdams, typisch UvA.

Studenten op de campus
Studenten achter een laptop

3. Hoge kwaliteit

De UvA behoort tot de top van Europese universiteiten. Ook maakt de UvA deel uit van de League of European Research Universities (LERU) met o.a. de University of Cambridge en University of Oxford.

4. Unieke opleidingen

Verschillende UvA-bachelors en masters zijn uniek in Nederland, zoals de interdisciplinaire bachelors Medische informatiekunde en Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE), de master Comparative Cultural Analysis, en de opleidingen van het Instituut voor Interdisciplinaire studies (IIS).

5. Internationale opleidingen

Met ruim 200 Engelstalige masterprogramma's en ook steeds meer Engelstalige bachelors voor een gevarieerde doelgroep, voert de UvA de boventoon in Europa. Studenten zijn in internationaal gezelschap.

6. Onderzoeksuniversiteit

Toonaangevend en baanbrekend onderzoek in alle wetenschapsgebieden. Interessant zijn de onderzoeksmasters die de UvA biedt in vrijwel alle disciplines. Dé voorbereiding op een promotietraject.

7. Amsterdam: the place to be

Amsterdam is een van de beste steden ter wereld om in te leven (Time Out magazine 2021). De stad scoort onder meer hoog op duurzaamheid. Studenten zijn erg tevreden over bijvoorbeeld de veiligheid in de stad en vinden het 'the place to be' (International student barometer). Middenin deze dynamische en prikkelende omgeving liggen, in prachtige gebouwen, de verschillende campussen van de UvA.

Foto Westerkerk, Amsterdam
Foto gebouw Science Park

8. Een van de grootste bètafaculteiten

Op het Science Park Amsterdam heeft de UvA een van de grootste bètafaculteiten van Nederland. Ook vele innovatieve bedrijven en (internationale) onderzoeksinstituten zijn er gevestigd. De samenwerking is intensief en biedt volop mogelijkheden.

9. Toekomstperspectieven

Amsterdam huisvest talrijke (internationale) bedrijven en instellingen: interessant voor het vinden van een stageplek en een baan. Daarnaast stimuleert de UvA haar studenten om deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma. Op www.buitenland.uva.nl is een ruim aanbod te vinden. Het UvA Student Careers Centre helpt studenten bij het vormgeven van hun loopbaan.

10. UvA en cultuur

De UvA heeft een eigen culturele organisatie, CREA. Met jaarlijks ruim 100 lezingen, voorstellingen, concerten en tentoonstellingen, levert CREA een verfrissende bijdrage aan het culturele en intellectuele klimaat van de stad.