Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Ambitieuze studenten kunnen aan de UvA ook een dubbele bachelor volgen. Je hebt keuze uit de onderstaande programma's.
 • Natuurkunde en Wiskunde
  In de dubbele bachelor Natuurkunde en Wiskunde doe je als student ruim zes vakkken per semester (in plaats van vijf). Na afronding van het programma ontvang je zowel je bachelordiploma Wiskunde als Natuurkunde.
 • Informatica en Wiskunde
  In de dubbele bachelor Wiskunde en Informatica volg je ruim zes vakken per semester (in plaats van vijf). Na afronding van het programma ontvang je zowel het bachelordiploma Wiskunde als Informatica.
 • Universitaire Pabo van Amsterdam
  Je doet twee bachelors tegelijk, een hbo-bachelor Pabo en een universitaire bachelor Pedagogische wetenschappen. Zo word je breder opgeleid. Vanaf jaar een loop je stage op een school in Amsterdam.
 • Bio-medische wetenschappen én Geneeskunde
  Je wordt een medisch professional die naast klinische kennis ook over gedegen experimentele vaardigheden beschikt.

Loek Spitz: 'Door de overlap is het goed te doen'

Loek Spitz studeert Natuurkunde en Wiskunde. Zijn ervaringen met de dubbele bachelor:

'Toen ik een studie moest kiezen, heb ik lang getwijfeld tussen Natuurkunde, Wiskunde en Geschiedenis. Toen ik las dat de UvA de dubbele bachelor Natuurkunde en Wiskunde aanbood, was de keuze makkelijker. De dubbele bachelor is een stuk zwaarder dan een normale studie. Maar door de overlap tussen wiskunde en natuurkunde is het toch goed te doen. Ik heb echt voordeel van de dubbele studie. De wiskundige manier van denken heeft me ontzettend geholpen om bepaalde 'beruchte' natuurkundige vraagstukken goed te begrijpen.'