Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor

Universitaire Pabo van Amsterdam

Opslaan in favorieten

De Universitaire Pabo van Amsterdam is een gezamenlijke opleiding van de UvA en de HvA, die gericht is op het basisonderwijs in Amsterdam en andere grote steden. Na afronding van deze Academische Pabo ontvang je twee diploma's: de hbo bachelor leraar basisonderwijs (Bachelor of Education) en de WO bachelor Pedagogische wetenschappen (Bachelor of Science, BSc), vrij programma.

UvA online Open huis

Drukke open dagen op de campus zitten er voorlopig even niet in. Maar in het online Open huis kun je je vanuit huis volop verdiepen in onze studies en de UvA. 

Op de Open huis-pagina van iedere studie vind je bijvoorbeeld opleidingsvideo's, FAQ’s en live events. In het algemene deel kun je onze opleidingen verkennen, de campussen ontdekken en je laten inspireren in de themaweken.

Studieprogramma

  • De Universitaire Pabo van Amsterdam biedt een uitdagend, geïntegreerd programma met een sterke koppeling tussen onderzoek en onderwijspraktijk.
  • Het studieprogramma is ontwikkeld in afstemming met het onderwijsveld. De theoretische kennis uit de vakken kun je direct in praktijk brengen tijdens je stage. Ook leer je in de praktijk onderzoek te doen.
  • Ieder kind is uniek. Sommige kinderen hebben een speciale interesse in geschiedenis en anderen weten alles van de sterren. Sommigen treden regelmatig op als tolk voor hun ouders. Sommigen gedragen zich agressief of zijn teruggetrokken en maken nauwelijks contact. Door goed en effectief onderwijs krijgen al die kinderen de kans om zichzelf te ontwikkelen en hun talenten te ontplooien. 
Wat houdt deze studie in?
Studenten Emiel Schoneveld en Dunja Heyer, oud-student Niels de Ruig en docent Fadie Hanna vertellen je er meer over in de video hiernaast.

Waarom de Universitaire Pabo van Amsterdam?

WO bachelor Pedagogische wetenschappen (vrije opleiding) + HBO bachelor Leerkracht Basisonderwijs.

2 diploma's

veel contact tussen studenten en docenten

Kleinschalig en laagdrempelig

sterke koppeling tussen theorie en praktijk

Geïntegreerd onderwijs-programma

internationaal georiënteerd onderwijs

Specialisatie

Na je studie

  • Na afronding van de Universitaire Pabo van Amsterdam kun je direct aan de slag als leraar in het basisonderwijs.
  • Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om je verder te specialiseren met een masteropleiding aan de Universiteit van Amsterdam of de Hogeschool van Amsterdam.
'Door de toevoeging van de bachelor Pedagogische wetenschappen ben ik goed in staat om ook met een pedagogische bril naar mijn klas te kijken.'
Sander Birkhoff

Past de UPvA bij jou?

  • Over lesgeven, leren en ontwikkelen bestaan meerdere opvattingen die je goed kunt gebruiken in de praktijk van de basisschool. Daarom zijn vakken als pedagogische wetenschappen, onderwijskunde en psychologie zo belangrijk als basis voor het beroep leerkracht. Ook in de schoolvakken, zoals rekenen en taal, is er sprake van veel wetenschappelijke kennis die direct in school toegepast kan worden.
  • Bij de Universitaire Pabo van Amsterdam leiden we academische leerkrachten op die kinderen het beste uit zichzelf laten halen, die onderzoek doen naar leren en leerresultaat en die de ambitie én het lef hebben om in die stadse omgeving het verschil te maken in het onderwijs.
Download een volledig overzicht van deze opleiding
Feiten & cijfers
Diploma Pedagogische wetenschappen + Pabo
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd
Studielast 240 EC, 48 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 56607