Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Heb je een promotieplaats gevonden? Dan is er een aantal zaken dat je gedurende je promotietraject moet regelen.

Promotietraject

Bekijk alle informatie over toelating, het proces tijdens je promotietraject en de afronding

Promotiereglement 

Het College voor Promoties van de UvA heeft in het Promotiereglement vastgelegd wat de procedures, taken en verantwoordelijkheden rondom de promotie zijn. Iedere promotie en elke promovendus van de UvA dient te voldoen aan de voorschriften van dit reglement. Het is daarom van groot belang om aan het begin van je promotietraject al kennis  te nemen van deze voorschriften.

Het Promotiereglement (en het daarin opgenomen stappenplan) geeft aanwijzingen over de precieze wijze waarop je zaken dient te regelen.

Met ingang van 1 september 2020 treedt het nieuwe Promotiereglement 2020 in werking. In de Overgangsregeling kun je lezen wat dat voor jouw promotietraject betekent.

Uitbreiding toga-privilege

Met ingang van 15 januari 2024 mogen alle leden van een promotiecommissie, dus ook de niet-hoogleraren, een toga dragen. Lees meer in het nieuwsbericht over het dragen van toga bij promotieplechtigheden.

Verruiming ius promovendi

Per 1 september 2017 is wettelijk geregeld dat ook niet-hoogleraren het promotierecht (ius promovendi) kunnen krijgen, en dientengevolge kunnen worden aangewezen als promotor. Het College voor Promoties heeft een Regeling verruiming ius promovendi vastgesteld.

Promotie in de kunsten

Het College voor Promoties heeft besloten de promotie in de kunsten nader te faciliteren. Hiertoe zijn enkele voorzieningen getroffen, vervat in een addendum bij het Promotiereglement.