Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Op zoek naar inspiratie tijdens de Boekenweek? De verschillende UvA-podia in het Universiteitskwartier hebben een inspirerend aanbod aan evenementen.

Allard PiersonHumanities Venture Lab, SPUI25, de UniversiteitsbibliotheekVOX-POP en afdeling Congressen & Evenementen van de UvA programmeren het hele jaar door, zowel online als offline, veelal gratis en voor een breed publiek toegankelijk. Samen creëren ze in de binnenstad een bruisende biotoop waarin de wetenschap de samenleving bereikt, die op haar beurt weer de wetenschap verrijkt. Ontdek het programma tijdens deze Boekenweek!

11 maart | Feestelijke opening met SPUI25

Tijdens de Boekenweek 2023 staat met het thema Ik ben alles de pluriformiteit van onze identiteit centraal. Lize Spit en Raoul de Jong zullen dit thema tijdens de feestelijke opening samen met moderator Mirjam van Hengel verkennen. Komt dat zien en vier de literatuur en diversiteit met SPUI25 op 11 maart vanaf 14.00 uur in de Aula!

13 maart | De LeesclUB met Maartje Wortel

'Denken met andermans hoofd', noemde de filosoof Schopenhauer lezen al eens. In de LeesclUB steken we de koppen bij elkaar. In elke editie van de LeesclUB staat een leesbaar werk centraal – een boek, website, kaart, Instagram-feed, etc.- dat alle deelnemers van tevoren zelf bestuderen. Op maandag 13 maart om 13.00 bespreken we in de speciale Boekenweek-editie van de LeesclUB het werk van Maartje Wortel.

 

Kom naar Boekfest
15 maart | Boekfest 2023: Ik ben...

Ter ere van de Boekenweek nemen VOX-POP en de UB je op 15 maart om 19.30 uur mee in een zoektocht en viering van het boekenweekthema ‘ik ben alles’ en de pluriformiteit van onze identiteit. Want hoewel de zoektocht naar wie je bent van alle tijden is, voelt die in de huidige tijdgeest dwingender, complexer en spannender dan ooit.

De UvA-podia in het Universiteitskwartier bieden het hele jaar door een inspirerend en divers aanbod van culturele activiteiten. Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief voor een maandelijks overzicht van de programmering en een beeld van wat er speelt in het Universiteitskwartier.