Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Abdelkader Benali

Schrijver en programmamaker Abdelkader Benali is per 1 februari 2018 benoemd tot Honorary Fellow aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Benali gaat onder andere met studenten van de Talen- en regiostudies kijken naar liefdespoëzie, in het bijzonder naar het erfgoed van de Perzische dichter Hafez. Ook wil hij Amsterdammers uitnodigen om met liefdesgedichten een ode te brengen aan hun stad.

Gedichtenwedstrijd

Benali wil niet alleen poëzie bestuderen met de studenten, maar ze ook aanmoedigen tot het schrijven van liefdespoëzie geïnspireerd door Hafez en Jalal ad-Din Rumi (dichter en soefi-mysticus) alsmede Omar Khayyám (wiskundige, astronoom, filosoof en dichter). Hiertoe gaat Benali masterclasses creative writing en vertalen geven.

Daarnaast wil hij de verbinding met de stad leggen: via de Gedichtenwedstrijd Liefde voor de stad roept hij Amsterdammers op een ode aan hun stad te brengen. De beste gedichten worden gepubliceerd in Het Parool en een speciale Stadsgedichtenbundel.

Honorary Fellowship

Met het Honorary Fellowship wil de faculteit de aandacht voor de praktijk van kunst en cultuur in onderwijs en onderzoek bevorderen en met name de vernieuwde opleidingen talen- en regiostudies in het zonnetje zetten.