Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Winnaars Onderwijsprijs 2014

De Onderwijsprijs 2014 is gewonnen door Marrigje Rikken voor het bachelorvak 'Kunst na Vermeer: smaakverandering in de schilderkunst tussen 1675 en 1750' en Everdien Rietstap voor haar mastervak 'Taalanalyse en Tekstredactie'.

Marrigje Rikken Onderwijsprijs 2014 BA
Marrigje Rikken

Op 14 mei vond onder grote belangstelling van medewerkers en studenten de uitreiking plaats van de Onderwijsprijs 2014 van de Faculteit der Geesteswetenschappen.

Decaan Frank van Vree opende de bijeenkomst en vervolgens presenteerden de docenten hun genomineerde vak aan jury en publiek. Na de vier presentaties trok de jury zich terug voor beraad en maakte hierna de twee winnende vakken bekend.

De jury kende aan het bachelorvak Kunst na Vermeer: smaakverandering in de schilderkunst tussen 1675 en 1750 van Marrigje Rikken en aan het mastervak Taalanalyse en Tekstredactie de Onderwijsprijs 2014 toe. Zij ontvingen uit handen van decaan Frank van Vree een cheque ter waarde van € 1500.

Everdien Rietstap Onderwijsprijs 2014
Everdien Rietstap

Nominaties

Studenten spelen een belangrijke rol bij de selectie van de vakken. Via de opleidingscommissies konden zij vakken voordragen voor de Onderwijsprijs. In totaal zijn er 16 vakken voorgedragen. Hiervan nomineerde de jury, samengesteld uit medewerkers en studenten onder voorzitterschap prof. dr. Caroline Kroon, de volgende vier vakken:

 

Bachelorvakken:

  • Kunst na Vermeer: smaakverandering in de schilderkunst tussen 1675 en 1750 - drs. Marrigje Rikken (Kunstgeschiedenis)
  • Central- and Eastern Europe in International Relations - dr. Dina Fainberg (Europese studies)

Mastervakken:

  • Taalanalyse en Tekstredactie - drs. Everdien Rietstap (Duale master Redacteur/editor)
  • Science 2 -  prof. dr. Norman Tennent en dr. René Peschar (Conservering en restauratie van cultureel erfgoed)

Oordeel van de jury

Caroline Kroon (directeur College en voorzitter van de jury) gaf aan dat de jury erg onder de indruk was van de kwaliteit van de vier genomineerde vakken. De vakken kenmerken zich door een originele didactische aanpak en worden dan ook hoog gewaardeerd door studenten en docenten. De vernieuwende werkvormen waar de docenten gebruik van maken, zullen komend jaar ook op andere manieren als inspiratiebron onder de aandacht gebracht worden van de facultaire gemeenschap. 

Het Juryrapport is nu beschikbaar.

S. (Sonja) van der Woude-Veldhuizen

Bureau Communicatie

Alumnirelaties & Fondsenwerving

Contact:

Voor vragen over de Onderwijsprijs kun je contact opnemen met Sonja van der Woude-Veldhuizen, afdeling Onderwijs en communicatie