Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Polarisatie kan een aanzienlijke belemmering vormen voor harmonieuze en productieve samenlevingen. Vanaf 2023 start bij de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen de research priority area 'Polarisatie' die hier onderzoek naar gaat doen voor de periode van vijf jaar, met een jaarlijks budget van 250.000 euro.

Het doel van deze research prioriy area (RPA) is de ontwikkeling van een alomvattend model van polarisatie dat de meest dringende en complexe lopende debatten in de sociale en gedragswetenschappen bevordert. Deze benadering moet leiden tot direct vertaalbare inzichten voor effectieve interventies voor depolarisatie en preventie.

Seed grand programme

De RPA Polarisatie bevordert interdisciplinair onderzoek van oorzaak, gevolgen, mechanismes en mogleijke interventies op (de)polarisatie op cognitief/individuele, sociaal/groeps- en maatschappelijke niveaus. De RPA organiseert voor dit doel een seed grant programme voor onderzoekers binnen de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen en tevens diverse evenementen rondom kennisuitwisseling voor geïnteresseerde onderzoekers en de bredere gemeenschap.

Meer informatie over het seed grand programme is beschikbaar in het Engels.

Meer informatie?

Neem contact op met polarisation-fmg@uva.nl.