Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De faculteit Maatschappij en Gedrag doet onderzoek naar maatschappelijke en mensgerichte vraagstukken op het gebied van psychologie, pedagogische en onderwijswetenschappen, communicatiewetenschap en sociale wetenschappen. Vanuit wetenschappelijke nieuwsgierigheid gedreven, met oog voor actualiteit.

Inzicht krijgen op maatschappelijke verandering

Om de wereld beter te begrijpen, is hoogwaardige kennis nodig. Grote maatschappelijke problemen vragen om oplossingen vanuit een breed wetenschappelijk perspectief. De invalshoeken van de faculteit Maatschappij en Gedrag bieden inzicht op de veranderingen in de maatschappij. Zoals de impact van media en communicatie op individuen, wereldwijde verstedelijking, de rol van politieke instituties, begrip van de menselijke geest, groeiende ongelijkheid en diversiteitskwesties.

Verschillende vakgebieden komen samen

De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG) is een grote kennisinstelling met vier academische domeinen: psychologie, pedagogische en onderwijswetenschappen, communicatiewetenschap en sociale wetenschappen. Aan de hand van onderzoeksthema’s binnen en buiten deze domeinen werken vooraanstaande wetenschappers en teams samen om tot vernieuwende inzichten te komen.