Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
In Europa en daarbuiten neemt de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG) een vooraanstaande positie in. De faculteit is de grootste onderwijs- en onderzoeksinstelling op het gebied van de maatschappij- en gedragswetenschappen in Europa.

Onderwijs en onderzoek aan de faculteit gaan in op maatschappelijke en mensgerichte vraagstukken, vanuit wetenschappelijke nieuwsgierigheid gedreven, maar ook met oog voor actuele thema's. Bijvoorbeeld de impact van media en communicatie op individuen en samenleving, zorgvraagstukken, verstedelijking wereldwijd, de menselijke ontwikkeling, de rol van politieke instituties, begrip van de menselijke geest, groeiende ongelijkheid, diversiteitsvraagstukken en veranderende maatschappelijke verhoudingen​. 

Vier domeinen

Het onderwijs en onderzoek van de faculteit wordt vanuit vier domeinen en zeven disciplines vormgegeven: Communicatiewetenschap; Pedagogische en Onderwijswetenschappen; Psychologie en Sociale Wetenschappen (onder dit laatste domein vallen de disciplines Antropologie; Geografie, Planologie & Internationale Ontwikkelingsstudies; Politicologie en Sociologie).

Ruim 1300 medewerkers dragen bij aan het onderwijs en onderzoek aan de FMG.

FMG Fonds

Onderzoekers de kans geven om met hun wetenschappelijke kennis maatschappelijke problemen aan te pakken: dat is het doel van het FMG Fonds. Dit filantropiefonds steunt slimme, structurele oplossingen voor alledaagse, maatschappelijke issues en waarvan de effectiviteit wetenschappelijk bewezen is. 
Als donateur ondersteun je dit belangrijke onderzoek. Help jij samen met ons het verschil te maken?