Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Veelgestelde vragen

Algemene toelatingsvragen

  • De aanmelddeadline is 1 juni/1 december. Ben ik te laat om me nog in te schrijven voor één van de masters?

    Je kunt je m.b.t. de september-instroom formeel nog tot 1 september aanmelden, maar we adviseren de deadline van 1 juni, zodat je je op tijd hebt aangemeld voor de vakaanmelding die in juni plaatsvindt. Als je je laat aanmeldt is deelname aan de gewenste vakken namelijk niet gegarandeerd.

    Voor de februari-instroom geldt dat de adviesdeadline 1 december is, in december vindt namelijk de vakaanmelding plaats. Ook hier geldt: bij laat aanmelden is deelname aan de gewenste vakken niet gegarandeerd.

  • Ik heb in augustus/januari nog een laatste tentamen. Kan ik dan wel in september starten?

    Ja, je kunt alvast in september met een master beginnen, ook al heb je officieel je bachelor nog niet behaald. De voorwaarde hiervoor is dat de uiteindelijke afstudeerdatum van je bachelor wel vóór 1 september ligt en dit vóór 1 oktober is verwerkt.

    Voor de februari instroom geldt dit ook. Je kunt alvast in februari met een master beginnen, ook al heb je officieel je bachelor nog niet behaald. De voorwaarde is wel, dat de uiteindelijk afstudeerdatum vóór 1 februari ligt en dit vóór 1 maart is verwerkt.

  • Kan ik ook in februari beginnen met een master?

    Alle Nederlandstalige masters kennen een februari instroom, behalve de masters Informatierecht, Arbeidsrecht en Gezondheidsrecht. De Engelstalige masters bieden geen mogelijkheid om in februari te starten met de opleiding.

  • Is er een minimum cijfergemiddelde nodig voor toelating?

    Voor reguliere masteropleidingen is geen minimum cijfergemiddelde nodig, voor selectieve masteropleidingen wordt wel naar het cijfergemiddelde gekeken. Indien je een buitenlands diploma hebt, is het in sommige gevallen ook nodig om een minimum cijfergemiddelde op het diploma te hebben.

  • Ik heb een Engelstalig universitair juridisch bachelordiploma in Nederland behaald, ben ik hiermee rechtstreeks toelaatbaar tot een van jullie Nederlandstalige juridische bacheloropleidingen?

    Wil je worden toegelaten tot een van onze Nederlandstalige masteropleidingen op basis van een Engelstalig universitair juridisch bachelordiploma dat in Nederland is behaald? Dan ben je alleen toelaatbaar indien je ook een minor Nederlands recht hebt gevolgd. De Engelstalige universitaire juridische bachelors in Nederland worden qua inhoud niet beschouwd als equivalent aan onze bachelor Rechtsgeleerdheid, omdat de focus bij die opleidingen meer ligt op Europees en Internationaal Recht en over het algemeen kennis van het Nederlands Recht mist.

Heb je een andere vraag?

Toelatingsvragen

Het Admissions Office van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid is telefonisch bereikbaar op 020-525 3471 op maandag en donderdag tussen 15.00 en 16.00 uur. Je kunt ook het digitale formulier hieronder gebruiken. 

Algemene vragen

Voor algemene vragen over toelating kun je tevens terecht bij de onderwijsbalie FdR op 020-525 3440 op maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 14.00 uur.