Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Organisatie

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over de masteropleidingen van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Dit zijn o.a. vragen over toelating en aanmelding. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze Onderwijsbalie.

Corona gerelateerde vragen

 • Hoe ziet het onderwijs in collegejaar 2020/2021 eruit?

  Het onderwijs in het collegejaar 2020-2021 start volgens planning op 31 augustus. In het eerste blok zal het onderwijs grotendeels online en gedeeltelijk op locatie worden gegeven in gebouw REC A op de Roeterseilandcampus. De opleiding volgt zoveel mogelijk de structuur die er ook zonder de beperkte inzetbaarheid van onderwijsruimtes is. Daarbij houden we natuurlijk wel rekening met het feit dat online studeren een andere ervaring is. Hoorcolleges volg je voornamelijk online, bijvoorbeeld via een serie kortere opnames of ‘live’ via video conferencing tools zoals Zoom. 

  Werkgroepen en seminars waarin je zelf aan de slag gaat in interactie met medestudenten en docenten vinden ook voor een groot deel online plaats. De specifieke vorm is afhankelijk van je opleiding/track en de vakken die je volgt. Je werkt bijvoorbeeld ‘real time’ aan opdrachten in groepjes, maar ook samen of zelfstandig op zelfgekozen momenten. Elk vak wordt zo aangepast aan de omstandigheden dat we binnen de mogelijkheden zorgen voor optimale studeerbaarheid. 

  Elke masteropleiding biedt ook geregeld activiteiten op de campus aan. De inhoud verschilt per opleiding, denk bijvoorbeeld aan kleinschalige werkgroepen, vaardighedenonderwijs, gastcolleges of bijeenkomsten samen met alle studenten van je master. Op deze manier zorgen we ervoor dat je je medestudenten en docenten ook offline leert kennen.

  Bij het onderwijs maken we intensief gebruik van de elektronische leeromgeving Canvas met daarin geïntegreerde video conferencing tools. Je dient dan ook de beschikking te hebben over een laptop/computer, voorzien van microfoon en (web)camera en een stabiele internetverbinding.

 • Wat is er al bekend over het rooster en de vakaanmelding?

  In de komende periode wordt verder gewerkt aan het maken van de roosters – een puzzel waarbij de capaciteit van de onderwijsruimtes, gangen, de in- en uitstroom door deuren en liften, maar ook OV-knooppunten zoals het metrostation Weesperplein meespelen. Onderwijsactiviteiten vinden plaats tussen 09.00 en 20.00 uur op werkdagen, met incidenteel wellicht een bijeenkomst tot 22.00 uur. Informatie over de roosters is in de laatste helft van augustus bekend.

  Van 7 tot 17 juli 13:00 uur dien je je aan te melden voor de vakken van het eerste semester (voor de meeste masters/tracks). Degenen voor wie dat van toepassing is, ontvangen hierover een mail.

 • Hoe ziet het onderwijs in het eerste semester eruit?

  In het eerste blok zal het onderwijs grotendeels online en gedeeltelijk op locatie worden gegeven in gebouw REC A op de Roeterseilandcampus. De opleiding volgt zoveel mogelijk de structuur die er ook zonder de beperkte inzetbaarheid van onderwijsruimtes is. Daarbij houden we natuurlijk wel rekening met het feit dat studeren online een andere ervaring is. Hoorcolleges volg je voornamelijk online, bijvoorbeeld via een serie kortere opnames of ‘live’ via video conferencing tools zoals Zoom. 

  Werkgroepen en seminars waarin je zelf aan de slag gaat in interactie met medestudenten en docenten vinden ook voor een groot deel online plaats. De specifieke vorm is afhankelijk van je opleiding/track en de vakken die je volgt. Je werkt bijvoorbeeld ‘real time’ aan opdrachten in groepjes, maar ook samen of zelfstandig op zelfgekozen momenten. Elk vak wordt zo aangepast aan de omstandigheden dat we binnen de mogelijkheden zorgen voor optimale studeerbaarheid. Elke masteropleiding biedt ook geregeld activiteiten op de campus aan. De inhoud verschilt per opleiding, denk bijvoorbeeld aan kleinschalige werkgroepen, vaardighedenonderwijs, gastcolleges of bijeenkomsten samen met alle studenten van je master. Op deze manier zorgen we ervoor dat je je medestudenten en docenten ook offline leert kennen.

  Bij het onderwijs maken we intensief gebruik van de elektronische leeromgeving Canvas met daarin geïntegreerde video conferencing tools. Je dient dan ook de beschikking te hebben over een laptop/computer, voorzien van microfoon en (web)camera en een stabiele internetverbinding.

Algemene toelatingsvragen

 • Is er een minimum cijfergemiddelde nodig voor toelating?

  Voor reguliere masteropleidingen is geen minimum cijfergemiddelde nodig, voor selectieve masteropleidingen wordt wel naar het cijfergemiddelde gekeken. Indien je een buitenlands diploma hebt, is het in sommige gevallen ook nodig om een minimum cijfergemiddelde op het diploma te hebben.

Heb je een andere vraag?

Neem contact op met de Onderwijsbalie van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.