Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Organisatie

Onderwijs Strafrecht

De sectie Strafrecht verzorgt bachelor- en masteronderwijs. Het masteronderwijs wordt verzorgd op de terreinen van het nationaal, internationaal, Europees, grensoverschrijdend en rechtsvergelijkend strafrecht en militair recht. Daarnaast verzorgt de sectie onderwijs in de masteropleiding Forensic Science.

Bacheloronderwijs

De sectie Strafrecht is in de bachelor Rechtsgeleerdheid verantwoordelijk voor de vakken Inleiding Strafrecht, Materieel Strafrecht en Formeel Strafrecht.

Masteronderwijs

Mastertrack Strafrecht

De mastertrack Strafrecht biedt een geheel strafrechtelijk programma aan van 60 EC. De opleiding leidt op tot allround strafjurist en legt de nadruk op grootstedelijke, (rechtsstaat) ondermijnende, grensoverschrijdende en actuele strafrechtelijke problematiek. De opleiding besteedt veel aandacht aan de strafrechtpraktijk.

Coördinator Strafrecht: Mw. mr. dr E.G. (Elinor) Fry

Lees meer over de mastertrack Strafrecht

Master in International Criminal Law 

De master in International Criminal Law kent twee tracks: een gezamenlijk programma met Columbia Law School (track 1) en een track in internationaal en grensoverschrijdend strafrecht aan de Universiteit van Amsterdam (track 2).

Coördinator International Criminal Law: Mw. mr. dr. drs. Jill Coster van Voorhout

Lees meer over de master in International Criminal Law

Militair recht

De sectie Strafrecht omvat ook een groep onderzoekers en docenten met bijzondere expertise op het terrein van het militair recht. Zij verzorgen masteronderwijs in een aantal militairrechtelijke vakken: Militair Straf- en Tuchtrecht, Militair Ambtenarenrecht, Krijgsmacht en Staatsrecht, International Humanitarian Law en International Law of Military Operations. Tezamen vormen deze vakken het specialisatietraject Militair Recht.

Coördinator Militair Recht: Prof. dr. T.D. (Terry) Gill