Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Voedselproductie is mondiaal een van de belangrijkste veroorzakers van CO2-uitstoot en andersoortige milieu impact zoals ontbossing en verzuuring. Voedsel veroorzaakt slechts een bescheiden deel van de UvA CO2 footprint, maar is goed voor 35 procent van de milieu-impact van de levensstijl van een gemiddelde Nederlander. We streven daarom naar reductie van de CO2 impact van het voedsel dat op de campus wordt verkocht. Daarnaast willen we voedsel aanbieden dat verantwoord is geproduceerd. Dit betekent dat we niet alleen naar het klimaateffect van voedsel kijken, maar ook andere negatieve effecten zoalsontbossing, uitbuiting en overbevissing willen uitsluiten.

Voedsel dat past bij onze kennis van planetaire grenzen

Om de CO2 voetafdruk van voedsel ter verkleinen, maar ook om verdere impact op het milieu te reduceren is het nodig om de consumptie van dierlijke producten te verkleinen.

Verantwoord geproduceerd voedsel

De campus is ons huis en daar willen we voedsel aanbieden waar we achter staan. Dat geldt zowel voor de banqueting als voor het voedsel dat wordt verkocht. Dit betekent dat we ongewenste effecten zoals ontbossing, overbevissing, uitbuiting willen uitsluiten.