Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De huisstijlelementen komen samen in de vormgeving van een communicatiemiddel. Alle huisstijlelementen zijn zowel in digitale middelen als in print te gebruiken.
UvA-huisstijl
Credits: Thonik

Huisstijlelementen

 • Logo
 • Illustratiekader

  In het illustratiekader kan een fotografisch of illustratief beeld geplaatst worden. Foto’s worden aflopend geplaatst, illustraties bij voorkeur aflopend, tenzij de illustratie dit niet toelaat. Het is niet toegestaan om in een grafische uiting een eigen logo of tekst te plaatsen. Het is ook niet toegestaan om een foto en een grafische uiting met elkaar te combineren. 

  Lees meer over het beeldbeleid.

  Voorbeeld illustratiekader
 • Tekst en toolbox

  Wil je een tekst toevoegen aan je uiting, dan maak je gebruik van het lettertype Utopia. Tekst plaatsen we binnen de UvA-huisstijl altijd horizontaal. Je bent vrij om de boodschap van jouw uiting op een wit vlak, kleurvlak of over het beeld te plaatsen. Daarnaast is de toolbox ontwikkeld om de kernboodschap van de uiting extra kracht te geven en jouw uiting uniek te maken binnen de UvA-huisstijl.  

 • Call-to-action sticker
  Call-to-action Sticker
  Voorbeeld sticker in steunkleur rood, zwart, wit, oranje en paars.

  Optioneel kan een call to action sticker ‘geplakt’ worden. Deze sticker is rond en kan geplakt worden in alle kleuren uit het kleurenpalet. De sticker wordt altijd opzichzelfstaand binnen het illustratiekader geplaatst. 

  Maatvoering

  A6 23 mm
  A5 32 mm
  A4 45 mm
  A3 63 mm
  A2 90 mm
  A1 125 mm

UvA brand portal 

In de UvA brand portal kun je, zonder tussenkomst van een vormgever, zelf communicatiemiddelen maken op basis van de verschillende templates. Bekijk de voorbeelden van communicatiemiddelen die op basis van een template in de brand portal zijn gemaakt. Om de creatiemodule te kunnen gebruiken heb je een inlog en wachtwoord nodig.

Ben je de inloggegevens vergeten? Ga dan naar uva.cordeo.online en vraag daar een nieuw wachtwoord aan. Wil je je graag aanmelden als gebruiker, neem dan contact op met de huisstijlcoördinator

 • Vormgevers 

  Kun je niet uit de voeten met de bestaand templates? Neem dan eens contact op met onze preferred suppliers. Deze vormgevers of bureaus zijn bekend met de UvA-huisstijl en kunnen je goed helpen: 

  Thonik

  T: +31 (0)20 468 3525
  I: www.thonik.nl 

  April Design

  André Mol
  T: + 31 (0)6 478 981 67
  I: www.april-design.com
  E: andre@april-design.com

  Marc Lochs Grafisch ontwerp 

  Marc Lochs
  T: +31 (0)6 504 728 79
  I: www.lochs.nl
  E: marc@lochs.nl

 • Drukwerk bestellen

  Wil je jouw communicatiemiddelen laten drukken? Neem dan contact op met de aanbestede partijen voor drukwerk. OBT verzorgt het communicatiedrukwerk van de UvA zoals brochures, folders, flyers en posters. Canon helpt je graag bij repro bestellingen en correspondentiemateriaal.

  OBT (communicatiedrukwerk):

  OBT
  Kerketuinenweg 8
  2544 CW Den Haag

  Contactpersoon: Mandy van Houten (verkoop)
  T: +31 06 22614686
  E: mandy@opmeerbv.nl

  Orderverwerking: Martin Slappendel
  E: martin@opmeerbv.nl

  Canon:

  Wil je drukwerk bestellen via Canon? Dan kan dat via OrderDirect worden besteld. 

  Papier met UvA-watermerk

  Officiële documenten, waaronder diploma’s worden gedrukt op papier voorzien van een UvA-watermerk. Bestellingen hiervoor lopen via Marco Harmusial van het Administratief Centrum, m.s.harmusial@uva.nl