Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Vormgeving en drukwerk

De huisstijlelementen komen samen in de vormgeving van een communicatiemiddel. Deze huisstijlelementen zijn zowel te gebruiken in print als digitaal. 

Voorbeeld huisstijlelementen
Voorbeeld cover brochure of flyer

Opbouw vormgeving

 • 1. Koplijst

  Het witte vlak bovenaan noemen we de koplijst. Deze ruimte geeft functioneel wit en lucht aan de uiting. De koplijst is ook de plek voor het UvA logo. Het logo staat altijd links bovenaan. De minimale afstand van het beeldmerk tot het illustratiekader is anderhalf beeldmerk-blokje. 

  Koplijst vormgeving
 • 2. Illustratiekader

  In het illustratiekader kan een fotografisch of illustratief beeld geplaatst worden. Foto’s worden aflopend geplaatst, illustraties bij voorkeur aflopend, tenzij de illustratie dit niet toelaat. Bij een grafische uiting met een witte ondergrond wordt het titelvlak 8% zwart en de voetregel 15% zwart. Het is niet toegestaan om in een grafische uiting een eigen logo of tekst te plaatsen. Het is ook niet toegestaan om een foto en een grafische uiting met elkaar te combineren. 

  Lees meer over het beeldbeleid.

  Voorbeeld illustratiekader
 • 3. Titelvlak

  Het titelvlak geeft ruimte aan chapeau, titel, voetregel en pay-off.  Het chapeau en de titel staan op het basislijnstramien van het tekstkader. Dit basislijnstramien is 1,25 mm. De voetregel, vaak gebruikt voor een webadres, staat gecentreerd in het grijze vlak. Het grijze vlak heeft dezelfde hoogtemaat als het beeldmerk We-are-U en is 8% grijs. 

  Titelvlak
 • 4. Call-To-Action sticker
  Call-to-action Sticker
  Voorbeeld sticker in steunkleur oranje, rood, zwart en wit.

  Optioneel kan een call to action sticker ‘geplakt’ worden. Deze sticker is rond en kan geplakt worden in een steunkleur rood, zwart of wit. De sticker wordt altijd op zichzelf staand binnen het illustratiekader geplaatst. 

  Maatvoering

  A6 23 mm
  A5 32 mm
  A4 45 mm
  A3 63 mm
  A2 90 mm
  A1 125 mm

UvA brand portal 

In de UvA brand portal kun je, zonder tussenkomst van een vormgever, zelf communicatiemiddelen maken op basis van de verschillende templates. Bekijk de voorbeelden van communicatiemiddelen die op basis van een template in de brand portal zijn gemaakt. Om de creatiemodule te kunnen gebruiken heb je een inlog en wachtwoord nodig.

Ben je de inloggegevens vergeten? Ga dan naar uva.cordeo.online en vraag daar een nieuw wachtwoord aan. Wil je je graag aanmelden als gebruiker, neem dan contact op met de huisstijlcoördinator

 • Vormgevers 

  Kun je niet uit de voeten met de bestaand templates? Neem dan eens contact op met onze preferred suppliers. Deze vormgevers of bureaus zijn bekend met de UvA-huisstijl en kunnen je goed helpen: 

  Thonik

  T: +31 (0)20 468 3525
  I: www.thonik.nl 

  April Design

  André Mol
  T: + 31 (0)6 478 981 67
  I: www.april-design.com
  E: andre@april-design.com

  Marc Lochs Grafisch ontwerp 

  Marc Lochs
  T: +31 (0)6 504 728 79
  I: www.lochs.nl
  E: marc@lochs.nl

 • Drukwerk bestellen

  Wil je jouw communicatiemiddelen laten drukken? Neem dan contact op met de aanbestede partijen voor drukwerk. OBT verzorgt het communicatiedrukwerk van de UvA zoals brochures, folders, flyers en posters. Canon helpt je graag bij repro bestellingen en correspondentiemateriaal.

  OBT (communicatiedrukwerk):

  OBT
  Kerketuinenweg 8
  2544 CW Den Haag

  Contactpersoon: Mandy van Houten (verkoop)
  T: +31 06 22614686
  E: mandy@opmeerbv.nl

  Orderverwerking: Martin Slappendel
  E: martin@opmeerbv.nl

  Canon:

  Wil je drukwerk bestellen via Canon? Dan kan dat via OrderDirect worden besteld. 

  Papier met UvA-watermerk

  Officiële documenten, waaronder diploma’s worden gedrukt op papier voorzien van een UvA-watermerk. Bestellingen hiervoor lopen via Marco Harmusial van het Administratief Centrum, m.s.harmusial@uva.nl