Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Deskundige en enthousiaste docenten staan aan de basis van goed UvA-onderwijs. De UvA zet continu in op het bevorderen van de professionaliteit van docenten.

De UvA kent verscheidene ontwikkeltrajecten voor docenten: de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO), de Senior Kwalificatie Onderwijs (SKO) en de Leergang Onderwijskundig Leiderschap (LOL). Voor studentbegeleiders zoals studieadviseurs is er een Leergang Studentbegeleiding.

Kennisdeling

Docenten kunnen elkaar helpen in het geven van goed onderwijs, door didactische informatie uit te wisselen en ervaringen uit de dagelijkse onderwijspraktijk met elkaar te delen. Deze kennisdeling maakt deel uit van de innovatieve cultuur van de UvA.

Onderwijsvernieuwing, professionalisering van docenten en het delen van kennis wordt aan de UvA gefaciliteerd door het netwerk van UvA Teaching & Learning Centres (TLC).

Onderwijsdag

Voor iedereen die binnen de UvA betrokken is bij het onderwijs, is er de jaarlijkse UvA Onderwijsdag. Inspirerende ideeën en praktijkvoorbeelden worden met elkaar gedeeld en bediscussieerd. Ook blikken de deelnemers vooruit op de toekomst van het onderwijs.

Docent van het jaar

Docenten werken hard om studenten te enthousiasmeren en inspireren. Daar is de UvA trots op en daarom is er ieder jaar de Docent van het Jaar-verkiezing. Hierin kunnen zowel studenten als medewerkers hun stem uitbrengen. De verkiezing wordt georganiseerd door het Teaching & Learning Centre in samenwerking met de Centrale Studentenraad.