Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Docent van het Jaar

Goede docenten staan aan de basis van goed onderwijs. Docenten enthousiasmeren en inspireren studenten. Om de docent hiervoor in het zonnetje te zetten organiseren de studenten van de Centrale Studentenraad en ASVA Studentenvakbond de jaarlijkse UvA Docent van het Jaar verkiezing.

Jan Aten is UvA Docent van het Jaar 2022

Jan Aten van de Faculteit der Geneeskunde is tot UvA Docent van het Jaar 2022 verkozen. De jury schrijft in het juryrapport: “Aten weet een vriendelijke en open sfeer te creëren in zijn lessen. Hij kent de namen van zijn studenten en straalt rust en geduld uit, zodat studenten de ruimte voelen om vragen te stellen. Zijn feedback aan studenten is zeer constructief. Het is dan ook geen wonder dat studenten zijn vriendelijkheid en steun en zijn vermogen om ingewikkelde materie heel duidelijk uit te leggen, prijzen. Jan vindt in zijn lessen een prachtige balans tussen ondersteuning en begeleiding en het aanmoedigen van zelfregulering. Hierdoor is Jan Aten dit jaar de UvA Docent van het Jaar 2022.”

UvA Docent van het Jaar 2022
Bekendmaking tijdens Onderwijsdag

Studenten uit de jury Robin Blom (lid CSR) en Paula Eikelboom (ASVA Studentenunie) maakte dit bekend tijdens de UvA Onderwijsdag in de Singelkerk.

Studenten en medewerkers over hun nominatie
Nominaties toegelicht

In de video motiveren een aantal studenten en medewerkers hun nominatie voor de UvA Docent van het Jaar 2022.

 • Docent van het Jaar 2022 per faculteit
  M. (Milio) van de Kamp

  M. (Milio) van de Kamp

  Docent van het Jaar 2022 aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen

  Milio van de Kamp is junior docent aan de UvA. Volgens studenten is hij grappig, gepassioneerd en denkt echt aan zijn studenten. Zijn studenten merken een fijne en veilige sfeer in zijn colleges en voelen zich gezien en gehoord. Hij is betrokken bij een belangrijk programma 'Baanbrekers', een groep voor eerste generatie studenten aan de UvA, waarbij ingezet wordt op talentontwikkeling en ruimte wordt gegeven om jezelf thuis te voelen. Studenten prijzen de hardwerkende junior docent omdat hij veel aandacht geeft aan zijn studenten om het beste uit henzelf te halen.

  Dr. ir. Erik J. Bekkers

  Dr. ir. Erik J. Bekkers

  Docent van het Jaar 2022 aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica 

  Dr. ir. Erik Bekkers doceert in Geometric Deep Learning in het Machine Learning Lab van de UvA. Volgens studenten weet hij ontzettend veel over zijn vakgebied. Dit weet hij duidelijk over te brengen aan zijn studenten in zijn goed voorbereide en gestructureerde colleges. Hij communiceert goed met zijn studenten en ze kunnen altijd terecht bij hem met vragen. Daarnaast zijn zijn duidelijke uitleg video's op YouTube een fantastische toevoeging en van hoge kwaliteit, wat een inspirerende toevoeging is in het online-onderwijs.

  Dr. mr. V. (Vassilis) Dafnomilis

  Dr. mr. V. (Vassilis) Dafnomilis

  Docent van het Jaar 2022 aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid

  Dr. mr. Vassilis Dafnomilis is zowel docent en academisch coördinator aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Volgens studenten heeft hij een talent voor het aanpakken van lastige onderwijsstof en deze leuk en begrijpelijk te maken. Hij is vriendelijk, heeft veel humor en is enthousiast. Dit enthousiasme steekt de studenten aan. Vassilis neemt de tijd voor studenten en staat altijd voor ze klaar.

  Dr. M.N. (Mohammad) Nasiri

  Dr. M.N. (Mohammad) Nasiri

  Docent van het Jaar 2022 aan de Faculteit der Economie en Bedrijfskunde

  Dr. Mohammad Nasiri is hoogleraar bij de afdeling Strategy & International Business. Hij doet onderzoek naar samenwerkingsovereenkomsten op het gebied van onderzoek en technologische ontwikkeling. Studenten prijzen hem voor het feit dat hij iedereen helpt waar hij kan en klaar staat voor de student. Zijn colleges bereidt hij uitermate goed voor en als je een vraag hebt, doet hij er alles aan om je vraag te beantwoorden. Volgens zijn studenten is hij ook nog eens erg grappig, respectvol en zeer inspirerend.

  Dr. C.P. (Colin) Sterling

  Dr. C.P. (Colin) Sterling

  Docent van het Jaar 2022 aan de Faculteit der Geesteswetenschappen

  Dr. Colin Sterling van de faculteit der Geesteswetenschappen doceert in "Memory and Museums" op de UvA. Volgens studenten betrekt hij iedereen in zijn colleges en is erg geïnteresseerd. Zijn studenten vinden dat zij in zijn colleges de stof zeer duidelijk uitgelegd krijgen. Wanneer het niet duidelijk is, neemt hij de tijd voor zijn studenten, totdat iedereen het begrijpt. Je kunt hem gemakkelijk vragen stellen, want volgens studenten is Colin erg open en enthousiast.

  Dr. J. (Jan) Aten

  Dr. J. (Jan) Aten

  Docent van het Jaar 2022 aan de Faculteit der Geneeskunde

  Dr. Jan Aten doceert in Pathologie bij de bachelor Geneeskunde. Volgens studenten heeft hij met de leer der pathologie zijn studenten geïnspireerd om met een ander perspectief naar de wereld te kijken. In de colleges gaat hij toegewijd te werk, waarbij hij altijd vrij maakt voor zijn studenten. Studenten vinden hem vriendelijk en een echte steun voor alle studenten. Hij is volgens studenten een gestructureerde docent en legt alles haarfijn uit, met veel geduld en enthousiasme.

  B.G.J.R (Richard) Aan de Stegge

  Docent van het Jaar 2022 aan de Faculteit der Tandheelkunde (ACTA)

  De Faculteit der Tandheeldkunde heeft een eigen verkiezing, waarbij dhr. B.G.J.R. (Richard) Aan de Stegge is benoemd tot ACTA Docent van het Jaar. Zie Facebookbericht van de FSR ACTA hier.

Over de verkiezing