Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Y.Y. (Yara) Witte MSc

Docent Academische Vaardigheden
Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
College of Life Sciences

Bezoekadres
 • Science Park 904
 • Kamernummer: C3.141
Postadres
 • Postbus 94214
  1090 GE Amsterdam
Social media
 • Profiel

  Sinds augustus 2023 ben ik onderdeel van het expertise-team Academische Vaardigheden en Studentgecentreerd Onderwijs (AV-SO). Binnen het team werk ik als docent Academische Vaardigheden en begeleid ik eerstejaarsstudenten als mentor.

  Tijdens mijn studie Biomedische Wetenschappen aan de UvA is mijn interesse voor het immuunsysteem ontstaan. In mijn master Biomedical Sciences heb ik dan ook gekozen voor de track Infection & Immunity. Tijdens mijn master heb ik onderzoek gedaan naar:

  1) Het effect van steroïde hormonen op de groei en virulentie van Candida Albicans in vitro.

  2) De rol en lokalisatie van Innate Lymphoid Cells (ILC) en Tissue Resident Memory T-cells (TRM) in huid en darm weefsel van patiënten met Graft versus Host Disease (GvHD).

  Vervolgens heb ik 8 maanden ervaring opgedaan als PhD student bij Sanquin waar ik onderzoek deed naar het ontwikkelen van een nieuwe therapie voor leukemie patiënten gebaseerd op antistoffen.

 • Expertise-team AV & SO
  Links naar rechts: Tomas Meijer, Nina Scheres, Laura Lighaam, Petra Dijkstra, Jorg Brunner, Yara Witte, Ricardo Paap, Saskia Belt en Vincent Blum

  Het expertise-team Academische Vaardigheden en Studentgecentreerd Onderwijs is een team dat, in samenwerking met de onderzoeksinstituten, docenten en vakcoördinatoren, bijdraagt aan het ontwikkelen, ondersteunen en verzorgen van kwalitatief hoogwaardig, innovatief, en research instensief onderwijs. 

  Binnen het team werken ervaren en gemotiveerde docenten met een wetenschappelijke achtergrond uit diverse onderzoeksvelden binnen de (medische) biologie. 

  Door middel van onze expertise en passie voor onderwijs willen wij zo goed mogelijk bijdragen aan talentontwikkeling van de student. 

  Ricardo Paap Laura Lighaam Nina Scheres Jorg Brunner Vincent Blum Tomas Meijer Saskia Belt Petra Dijkstra
 • Nevenwerkzaamheden
  Geen nevenwerkzaamheden