Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Toelating en inschrijving

Inschrijfproces

 • 1. Check de deadlines

  Schrijf je uiterlijk 1 mei in via Studielink. Na 1 mei is inschrijven niet meer mogelijk. Een inschrijfverzoek kan alleen nog in enkele specifieke situaties worden geaccepteerd. Zie Inschrijven na 1 mei.

 • 2. Check de toelatingseisen

  Vwo-diploma

  Je kunt Actuariële wetenschappen studeren als je een vwo-diploma hebt in één van de vier profielen, en met wiskunde B. De beide ‘natuur'-profielen zijn heel geschikt. Het vwo-vak economie is niet verplicht.

  Als je wiskunde A in je profiel hebt, dan zul je alsnog moeten voldoen aan de ingangseis van wiskunde B. Dit kan middels een VWO staatsexamen wiskunde B. 

  Hbo(-propedeuse)diploma

  Met een hbo-propedeuse kun je overstappen naar de bachelor Actuariële wetenschappen. Dat is wel zwaar. Met deze propedeuses ben je toelaatbaar:

  • HBO-propedeuse Toegepaste Wiskunde;
  • HBO-propedeuse Technische Natuurkunde;
  • Andere HBO-propedeuse + vwo wiskunde B staatsexamen of vwo wiskunde B certificaat van het CCVX;

  HBO-propedeuse studenten dienen zich via het online aanmeldformulier Embark aan te melden vóór de 1 mei deadline. Hier moeten de volgende documenten worden geüpload:

  • Kopie van ID
  • CV
  • Motivatiebrief
  • Voorlopige HBO cijferlijst
  • VWO wiskunde B CCVX certificaat of Staatsexamen*

  *Indien je nog niet een certificaat hebt behaald, voeg dan een bewijs van aanmelding toe.

  Colloquium doctum

  Als je 21 jaar of ouder bent en niet het juiste diploma hebt om toegelaten te worden, dan bestaat de mogelijkheid om via een colloquium doctum toegelaten te worden. Dit heb je hiervoor nodig:

  • VWO Wiskunde B Staatsexamen of VWO Wiskunde B certificaat van het CCVX
  • VWO Engels Staatsexamen, IELTS-, TOEFL- of Cambridge-toets.

  Meer informatie over Colloquium Doctum

 • 3. Schrijf je in via Studielink

  Inschrijven voor een opleiding gaat via Studielink. Je hebt hiervoor een DigiD nodig. Studielink houdt je tussentijds op de hoogte van de status van je inschrijving.

  • DigiD aanvragen
   Het is aan te raden je DigiD ten minste drie weken voor de inschrijfdeadline van je opleiding aan te vragen en te activeren.
  • Inloggen studielink
   Ga naar Studielink en log in met je DigiD.
  • Persoonlijke gegevens invoeren/checken
   Let goed op en check je gegevens.
  • Controle gegevens door Studielink
   Studielink controleert de door jou ingevulde persoons- en vooropleidingsgegevens en stuurt ze naar de UvA. Als je gegevens niet (allemaal) automatisch geverifieerd kunnen worden, vraagt Studielink je om bepaalde documenten op te sturen naar de UvA-Studentenadministratie. Vermeld bij correspondentie je studentnummer. Als je die nog niet hebt ontvangen, vermeld dan je volledige naam en geboortedatum op de documenten. Ook de UvA stuurt je mails over de status van je inschrijving zolang je inschrijving nog niet definitief is.
  • Nieuwe inschrijving toevoegen
   Klik op 'Nieuwe inschrijving toevoegen'. Kies in het dropdownmenu voor de juiste opleiding. Als je de Engelstalige variant van de opleiding wil volgen, zorg er dan voor dat je die selecteert. Wil je je voor meerdere studies inschrijven, dan moet je voor elke opleiding apart de inschrijfprocedure bij Studielink doorlopen.

  Naar Studielink

 • 4. Activeer je UvAnetID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, krijg je een e-mail met je UvAnetID (studentnummer). Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je in te schrijven bij de UvA.

 • 5. UvA Matching: aanmelden en deelnemen

  Wat is UvA Matching?

  UvA Matching is een verplicht onderdeel van je inschrijving. Door mee te doen aan Matching test je of de opleiding bij je past voordat je eraan begint. Een goede keuze vergroot de kans op succes tijdens je opleiding. Tijdens UvA Matching maak je kennis met de studie en ervaar je hoe het is om te studeren aan de Universiteit van Amsterdam.
  UvA Matching wordt online aangeboden voor alle bacheloropleidingen van UvA Economie en Bedrijfskunde.

  Hoe werkt UvA Matching?

  Nadat wij je aanmelding via Studielink hebben ontvangen krijg je een email met instructies over het compleet maken van je Checklist Inschrijving. UvA Matching is één van de onderdelen van deze verplichte checklist en verdere informatie over het inschrijven voor matching zul je op die checklist terugvinden.

  Bij UvA Economie en Bedrijfskunde wordt Matching 4 keer per jaar online aangeboden. Tijdens de door jouw gekozen ronde volg je in een online leeromgeving colleges en bestudeer je lesstof. Je sluit de Matchingronde af met 2 verplichte toetsen. Op basis van de toetsuitslag ontvang je vervolgens een persoonlijk studiekeuzeadvies. Dit geeft aan of de studie bij je past en of je voldoende motivatie en studievaardigheden bezit om in september met de opleiding te starten.

  Het programma van UvA Matching bestaat uit:

  • online colleges en kennisclips
  • zelfstudie
  • 2 online toetsen
  • persoonlijk studiekeuzeadvies

  Je bent ongeveer 20 uur bezig met UvA Matching, hierin kan je jouw eigen tempo bepalen. Voorwaarde is dat je de toetsen afrondt voor het einde van je gekozen Matchingsronde.

  Wanneer wordt UvA Matching aangeboden?

  UvA Matching wordt voor deze opleiding van maart tot en met juni 1 keer per maand online aangeboden.
  Je kunt kiezen uit een van de volgende UvA Matchingrondes:

  UvA Matching Aanmelddeadline
  Ronde 1: 3 tot en met 11 maart 2020 Zondag 24 februari 2020
  Ronde 2: 1 tot en met 9 april 2020 Donderdag 23 maart 2020
  Ronde 3: 7 tot en met 15 mei 2020 Zondag 27 april 2020
  Ronde 4: 2 tot en met 10 juni 2020 Donderdag 25 mei 2020

  Meet and Greet op de UvA (aanbevolen)

  Kom op donderdag 18 juni 2020 naar de UvA en ontdek je studieplek. Maak kennis met de Roeterseilandcampus, de opleiding en je medestudenten. Het precieze programma ontvang je na deelname aan UvA Matching via e-mail.

  Lees meer over UvA Matching

  Bekijk de video over UvA Matching:

Na (voorwaardelijke) toelating