Toelating en inschrijving

Inschrijfproces

• 1. Check de deadlines

De aanmelddeadline voor een start in september 2020 is verstreken (1 juni 2020). De aanmelding voor een start in september 2021 zal in oktober 2020 openen.

• 2. Check de toelatingseisen

Vwo-diploma

Je kunt Actuariële wetenschappen studeren als je een vwo-diploma hebt in één van de vier profielen, en met wiskunde B. De beide ‘natuur'-profielen zijn heel geschikt. Het vwo-vak economie is niet verplicht.

Als je wiskunde A in je profiel hebt, dan zul je alsnog moeten voldoen aan de ingangseis van wiskunde B. Dit kan middels een VWO staatsexamen wiskunde B.

Op 24 maart is bekend geworden dat de centrale eindexamens niet door gaan. Diploma’s die in deze bijzondere situatie worden verstrekt zijn voor de UvA uiteraard volwaardig; je kunt je hiermee dus gewoon aanmelden bij een UvA bacheloropleiding.

Hbo(-propedeuse)diploma

Met een hbo-propedeuse kun je overstappen naar de bachelor Actuariële wetenschappen. Dat is wel zwaar. Met deze propedeuses ben je toelaatbaar:

• HBO-propedeuse Toegepaste Wiskunde;
    • HBO-propedeuse Technische Natuurkunde;
    • Andere HBO-propedeuse + vwo wiskunde B staatsexamen of vwo wiskunde B certificaat van het CCVX;

HBO-propedeuse studenten dienen zich via het online aanmeldformulier Embark aan te melden vóór de 1 mei deadline. Hier moeten de volgende documenten worden geüpload:

• Kopie van ID
    • CV
    • Motivatiebrief
    • Voorlopige hbo-cijferlijst
    • Vwo wiskunde B CCVX-certificaat of Staatsexamen*

*Indien je nog niet een certificaat hebt behaald, voeg dan een bewijs van aanmelding toe.

Colloquium doctum

Als je 21 jaar of ouder bent en niet het juiste diploma hebt om toegelaten te worden, dan bestaat de mogelijkheid om via een colloquium doctum toegelaten te worden. Dit heb je hiervoor nodig:

• Vwo Wiskunde B Staatsexamen of vwo Wiskunde B certificaat van het CCVX
    • Vwo Engels Staatsexamen, IELTS-, TOEFL- of Cambridge-toets.
  • 3. Schrijf je in via Studielink
  • 4. Activeer je UvAnetID

Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, krijg je een e-mail met je UvAnetID (studentnummer). Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je in te schrijven bij de UvA.

• 5. UvA Matching: aanmelden en deelnemen

Wat is UvA Matching?

UvA Matching is een online studiekeuzecheck. Door mee te doen aan matching test je of de opleiding bij je past voordat je eraan begint. Als je nu een goede keuze maakt verklein je namelijk de kans dat je er tijdens je 1e jaar achter komt dat de opleiding toch niet goed bij je past. Tijdens UvA Matching maak je kennis met de studie en ervaar je alvast hoe het is om te studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Hoe werkt UvA Matching?

Nadat wij je aanmelding via Studielink hebben ontvangen krijg je een e-mail met instructies over het compleet maken van je Checklist Inschrijving. UvA Matching is één van de onderdelen van deze Checklist. Verdere informatie over het inschrijven voor matching zul je op die Checklist terugvinden.

Bij UvA Economie en Bedrijfskunde wordt matching 4 keer per jaar online aangeboden. Tijdens de door jouw gekozen ronde volg je in een online leeromgeving colleges van eerstejaarsvakken. Daarna kun je het materiaal in je eigen tempo bestuderen. Je sluit de Matchingronde af met een toets. Op basis van de toetsuitslag ontvang je vervolgens een persoonlijk studiekeuzeadvies. Dit geeft aan of de studie bij je past en hoe je je nog beter kunt voorbereiden om in september met de opleiding te starten.

Het programma van UvA Matching bestaat uit:

• online colleges en kennisclips
    • zelfstudie
    • online toets
    • persoonlijk studiekeuzeadvies

Wanneer wordt UvA Matching aangeboden?

UvA Matching wordt voor deze opleiding van maart tot en met juni 1 keer per maand online aangeboden.
    Je kunt kiezen uit een van de volgende UvA Matchingrondes:

UvA Matching Aanmelddeadline
    Ronde 1: 3 tot en met 11 maart 2020 Zondag 24 februari 2020