Het programma
Je doet veel opdrachten in kleine teams. Hierdoor leer je snel en goed samenwerken met studiegenoten die allemaal een andere (internationale) achtergrond hebben. Ook werkgevers vinden dit steeds belangrijker.
Tijdens het 1e jaar van deze bachelor volg je hoorcolleges in het Engels. De kleinschalige werkgroepen kun je in het Nederlands of in het Engels volgen.
-
Jaar 1: ontwikkel een stevige basis
Het 1e vak dat je krijgt heet Principles of Economics and Business. Je leert over fundamentele thema’s en theorieën in de economie, bedrijfseconomie en de bedrijfskunde.
De 4 pijlers van Bedrijfskunde
Bedrijfskunde is een multidisciplinaire wetenschap die vanuit verschillende invalshoeken naar problemen kijkt. We verdelen de diverse disciplines in de 4 pijlers van elk bedrijf:- Organisatie
- Mensen
- Economie
- Methoden
De vakken in je 1e jaar vallen binnen deze 4 pijlers.
-
Jaar 2: verdiep je basis en sluit af met een business case
Je duikt dieper in specifieke bedrijfsfuncties. Bijvoorbeeld met het vak International Business; over zakendoen en samenwerken met mensen uit andere culturen. Een absolute must in het internationale bedrijfsleven.
Daarnaast verdiep je je met het vak Informatie- en Datamanagement in de digitale revolutie en de impact op bedrijven. Tot slot ga je met het vak Business Law & Ethics in op morele aspecten van het bedrijfsleven, zoals fraude.
Real-life business case
Het jaar sluit je af met je eerste echte business case. Je gebruikt jouw kennis en vaardigheden om een plan te ontwikkelen voor het opstarten van je eigen bedrijf. -
Jaar 3: stel zelf je jaar samen (stage lopen, naar het buitenland of een minor)
Je hebt de vrijheid om het jaar zelf vorm te geven, bijvoorbeeld met een stage, een studie in het buitenland, een minor of het volgen van een aantal keuzevakken. Je kunt je daarnaast specialiseren in de richting die bij je past: 'Accountancy and Control', 'Entrepreneurship, Innovation and Creativity', 'Finance' of 'Management in the Digital Age'.
-
Scriptie
Ben je enthousiast over een nieuwe ontwikkeling of heb je een geweldig idee? Met je scriptie kun je dit uitgebreid uitwerken en train je tegelijk je vaardigheden om zelfstandig wetenschappelijk onderzoek te doen. Je scriptie is de laatste eis waaraan je moet voldoen om af te kunnen studeren. Onder begeleiding van onze onderzoekers volg je een duidelijk pad dat leidt naar je afstuderen als bachelor.
-
Principles of Economics and Business 1Blok 16
-
Strategy and OrganisationBlok 16
-
Principles of Economics and Business 2Blok 1Blok 2Blok 36
-
Business Research MethodsBlok 26
-
EconomicsBlok 26
-
Organisational BehaviourBlok 46
-
Quantitative Data Analysis 1Blok 46
-
Project Qualitative Research Methods and AnalysisBlok 4Blok 5Blok 66
-
Business Operations and ProcessesBlok 56
-
Financial Accounting 1 for BusinessBlok 56
-
Management Accounting 1 for BusinessBlok 16
-
MarketingBlok 16
-
Finance 1 for BusinessBlok 26
-
Quantitative Data Analysis 2Blok 26
-
Project: Quantitative Research Methods and AnalysisBlok 2Blok 36
-
Information and Data ManagementBlok 46
-
Restricted-choice electivesBlok 46
-
Project: Company AssignmentBlok 5Blok 66
-
Business Law and EthicsBlok 56
-
International BusinessBlok 56
-
Free-choice electives: Minor's programme, or Studying abroad, or Company Internship, or ElectivesBlok 1Blok 2Blok 330
-
SpecialisatievakkenBlok 4Blok 5Blok 630
Studiebegeleiding
Om de overgang van de middelbare school naar de universiteit zo gemakkelijk mogelijk te maken krijg je in het 1e jaar extra begeleiding. Maar ook tijdens de rest van je studie kun je rekenen op ondersteuning van onze studieadviseurs, mentoren, tutoren en ons Career Centre.

Hoi, ik ben Ana! Ik ben bachelorstudente Business Administration en kom uit Georgië. Heb je vragen over studeren aan de UvA? Stuur een berichtje!Chat met Ana
'De opleiding heeft mijn verwachtingen overtroffen. Je kunt kiezen uit verschillende specialisaties en er is vrije keuzeruimte voor vakken. Maar ook binnen de verplichte vakken wordt vrije keuze gestimuleerd. Zo kun je bij verschillende opdrachten je eigen onderzoeksvraag opstellen, of een bedrijf naar keuze analyseren.'
Extra mogelijkheden tijdens je studie
-
Minors en keuzeruimte
Om inhoudelijk je kennis te verbreden, of je voor te bereiden op een ander vakgebied kun je in je 3e jaar een minor kiezen. Je hebt de keuze uit meer dan 70 minors en meer dan 40 keuzevakken.
-
Honoursprogramma
Ben je ambitieus? Doe dan het Honoursprogramma van de UvA. Dit is een aanvullend programma voor je bachelor.
-
Stages
Tijdens je bachelor kun je je kennis in de praktijk brengen tijdens een stage. Een stage kan onderdeel uitmaken van je bachelorprogramma en is een nuttige toevoeging en bereid je voor op je toekomstige carrière.
-
Semester in het buitenland studeren
De UvA heeft met meer dan 100 universiteiten wereldwijd uitwisselings- en samenwerkingsprogramma’s. Een buitenlandervaring brengt je veel kennis van een andere taal, cultuur en land. Een onmisbare ervaring die we zeker aanraden!
-
Studieverenigingen
Veel van onze studenten zijn lid van een studievereniging. Je leert medestudenten kennen, maar ook mogelijke werkgevers. Goed voor je toekomstige carrière dus!
Onze studieverenigingen organiseren studiereizen, career events, debatten en borrels. Daarnaast kun bij sommige studieverenigingen tegen korting boeken en syllabi aanschaffen.
Overzicht studieverenigingen Economie en Bedrijfskunde
- Faculty student association Sefa
- International Student Committee (ISC, onderdeel van Sefa)
- International Student Network Amsterdam (ISN, onderdeel van Sefa)
- Studievereniging Actuariaat, Econometrie en Operationele Research (VSAE)
- Financial Study Association Amsterdam (FSA)
- Marketing Association Amsterdam (MAA)
- International study association (AIESEC)
-
Studentenverenigingen
Amsterdam heeft een bruisend studentenleven. Zo zijn er ontzettend veel studentenverenigingen waar je een sport of hobby kunt beoefenen. Leuk is dat je via zo’n vereniging ook studenten buiten je eigen studie kennen. En je kunt meedoen aan borrels, toernooien en andere evenementen. Goed om te weten: alleen bij het traditionele studentencorps doe je een ontgroening.
-
Praat mee over het onderwijs
Aan de universiteit kun je op verschillende manieren meepraten over het onderwijs. Bijvoorbeeld in het Programmacommittee, de Facultaire studentenraad (FSR) of de focusgroep voor 1e-jaarsstudenten. Je kunt je ook verkiesbaar stellen en je inzetten voor je opleiding en je medestudenten.

Interactief Online Onderwijs aan UvA Economie en Bedrijfskunde
Tijdens je bacheloropleiding aan UvA Economie en Bedrijfskunde ervaar je een inspirerende combinatie van zowel online als offline werkvormen. We werken in een blended learning leeromgeving. Hierbij combineer je verschillende soorten onderwijs en studeer je in je eigen tempo. Tijdens de colleges is er meer tijd om de diepte in te gaan en voor interactie met je docent en medestudenten.
Verschillende onderwijsvormen
In dit programma vind je zowel innovatieve als traditionelere lesmethoden. Bijvoorbeeld in groepsopdrachten, of tijdens online werkcolleges. De opdrachten die je krijgt zijn een variatie in werkvormen, zoals: schrijft een paper, houd een feedbacksessie met medestudenten.
Ons Centre for Innovation and Teaching en Teaching and Learning Centre werken continu aan het verbeteren van onze lesmethoden, om meer verbinding te creëren tussen studenten, docenten en het lesmateriaal. Op deze manier bieden we jou de beste combinatie van uitdagend, effectief en efficiënt onderwijs.