Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Business Administration is een breed vakgebied. Je krijgt vakken als finance, marketing, accounting en strategie, internationale bedrijfsvoering, bedrijfsethiek en datamanagement. Allemaal nodig om een bedrijf efficiënt en effectief te runnen.

Het programma

Je doet veel opdrachten in kleine teams. Hierdoor leer je snel en goed samenwerken met studiegenoten die allemaal een andere (internationale) achtergrond hebben. Ook werkgevers vinden dit zeer belangrijk. Tijdens het 1e jaar van deze bachelor volg je hoorcolleges in het Engels. De kleinschalige werkgroepen kun je in het Nederlands of Engels volgen.

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Principles of Economics and Business 1
  Blok 1
  6

  Wat zijn de voornaamste theorieën en onderwerpen in de economie en het bedrijfsleven? Hoe kunnen deze helpen het gedrag van individuen en organisaties te begrijpen? Leer van praktijkopdrachten gebaseerd op actuele onderwerpen in de media en reële businesscases.

 • Strategy and Organisation
  Blok 1
  6

  In dit vak leer je over de strategische werking van organisaties en hun interne structuur en management. Door middel van groepsopdrachten leer je de behandelde theorieën en instrumenten toe te passen en hoe je elementaire strategische problemen oplost en strategische aanbevelingen doet.

 • Principles of Economics and Business 2
  Blok 1
  Blok 2
  Blok 3
  6

  In het eerste deel van dit vak doe je praktische studievaardigheden op en maak je kennis met je medestudenten en de universiteit. In het tweede deel leer je hoe je een literatuuronderzoek doet om een onderzoeksvraag te beantwoorden.

 • Thesis Research Methods
  Blok 2
  6

  Welke onderzoeksmethoden zijn er? Hoe zet je een onderzoek op, hoe voer je het uit en hoe rapporteer je de resultaten? Aan de hand van gepubliceerd onderzoek bespreken we de algemene en specifieke eisen waaraan het onderzoek en de onderzoeksverslagen moeten voldoen.

 • Economics
  Blok 2
  6

  In dit vak maak je kennis met de basisbeginselen van micro- en macro-economie. Micro-economie houdt zich bezig met vraag en aanbod, het prijssysteem en marktvormen. Macro-economie houdt zich bezig met economische groei, ontwikkelingen in het bedrijfsklimaat, economisch beleid en internationale aspecten.

 • Organisational Behaviour
  Blok 4
  6

  Presteren werknemers beter als ze alleen werken of als team? Hoe geef je effectief leiding aan teams en organisaties? Tijdens dit vak onderzoeken we de impact van persoonlijke verschillen en sociale processen op het werk.

 • Quantitative Data Analysis 1
  Blok 4
  6

  Onderzoek en strategische besluitvorming vereisen zowel het doen van voorspellingen als het testen van deze voorspellingen op basis van empirische gegevens. Kennis van de verschillende methoden voor het omgaan met statistische gegevens is daarom van essentieel belang. Tijdens dit vak krijg je inzicht in de basisconcepten van statistiek en waarschijnlijkheidstheorie en leer je deze toe te passen.

 • Project Qualitative Research Methods and Analysis
  Blok 4
  Blok 5
  Blok 6
  6

  Tijdens dit vak doe je de vaardigheden en kennis op om zelf kwalitatief onderzoek uit te voeren. Je doet basiskennis op van kwalitatieve onderzoeksmethodologie, evenals praktische vaardigheden, zoals het opzetten van een kwalitatief interview, het maken van een interviewrichtlijnen en het effectief presenteren van je onderzoeksthema.

 • Business Operations and Processes
  Blok 5
  6

  Organisaties bieden producten en diensten aan. Om beter te kunnen concurreren, moeten de activiteiten en processen die deze producten en diensten creëren doelmatig en efficiënt zijn. Met welke problemen en beslissingen worden organisaties geconfronteerd bij het bereiken van dit doel?

 • Financial Accounting 1 for Business
  Blok 5
  6

  Dit vak vormt een inleiding op het identificeren en vastleggen van de economische transacties van een organisatie (administratieve verslaglegging) en het bekendmaken van financiële overzichten en economische resultaten aan investeerders, banken en overheidsinstellingen (financiële boekhouding).

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Management Accounting 1 for Business
  Blok 1
  6

  Managers organiseren en controleren bedrijfsactiviteiten en passen deze aan om de doelstellingen van de organisatie te realiseren. Hoe presteren onze bedrijfsonderdelen? Moeten we investeren in nieuwe apparatuur? Of in duurzame technologieën? In dit vak leer je welke informatie nodig is om dit soort beslissingen te nemen.

 • Marketing
  Blok 1
  6

  Marketing is het proces waarmee de interesse van mensen wordt gewekt in het product of de dienstverlening van je bedrijf. Dit gebeurt door middel van marktonderzoek, analyse en inzicht verwerven in de interesses van je ideale klant. In dit vak krijg je een breed overzicht van het marketingproces, waarmee een fundament wordt gelegd voor het opdoen van meer diepgaande kennis en vaardigheden op marketinggebied.

 • Finance 1 for Business
  Blok 2
  6

  Financiële markten spelen een belangrijke rol in onze economie. In dit vak krijg je de basisprincipes daarvan aangereikt. Denk aan de wet van één prijs, de tijdswaarde van geld en het verdisconteren van de waarde van toekomstig geld. Ook leer je hoe het werkkapitaal van ondernemingen wordt beheerd.

 • Quantitative Data Analysis 2
  Blok 2
  6

  In dit vervolgvak op het eerstejaarsvak QDA1 krijg je inzicht in en leer je meer over geavanceerde statistische concepten en technieken die nodig zijn om relevante informatie uit data te halen. Je oefent in de toepassing daarvan door gebruik te maken van de statistieksoftware SPSS.

 • Project: Quantitative Research Methods and Analysis
  Blok 2
  Blok 3
  6

  Tijdens dit vak leer je hoe je omgaat met de complexiteit van kwantitatief onderzoek. Je leert stapsgewijs hoe je een onderzoeksvraag omzet in een theoretisch model en in een empirisch ontwerp om dit model te testen. Je leert je statistische kennis toe te passen bij het analyseren van verzamelde gegevens en hoe je daarover een verslag opstelt.

 • Information and Data Management
  Blok 4
  6

  Machine learning, big data en kunstmatige intelligentie. Voor bedrijven is het gebruik van deze technologieën van essentieel belang om zich te onderscheiden en hun voorsprong te behouden, maar ook voor het beheren van al hun (financiële, klant-, HR-, operationele) gegevens. In dit vak krijg je dieper inzicht in digitale technologieën, hun onderliggende principes en hun impact op alle aspecten van de bedrijfsvoering.

 • Restricted-choice electives
  Blok 4
  6

  Kies een van de 2 vakken: Finance 2 (financieringsbeslissingen) of Innovation Management (begrijpen en beheersen van innovatie in bedrijven). We raden je aan om in jaar 3 het keuzevak te kiezen dat past bij je specialisatie.

 • Business Law and Ethics
  Blok 5
  6

  We beginnen met een inleiding in het ondernemingsrecht en de basisregels van het Nederlandse ondernemingsrecht. Andere thema's die aan bod komen zijn bedrijfsethiek, aansprakelijkheid van ondernemingen en bestuurders, aansprakelijkheid voor schendingen van mensenrechten en internationale geschillenbeslechting.

 • International Business
  Blok 5
  6

  Dit vak helpt je vertrouwd te raken met de belangrijkste begrippen, terminologie en principes van internationaal zakendoen. Daarnaast kom je meer te weten over de kritieke dimensies van de internationale bedrijfsomgeving en hoe deze de strategische besluitvorming van multinationals beïnvloeden.

 • Project: Company Assignment
  Blok 5
  Blok 6
  6

  In dit vak leer je over ondernemerschap. Het leuke is dat je deze kennis ook gaat toepassen om een succesvol nieuw bedrijf op te zetten met een sterke digitale bedrijfscomponent. Je leert unieke marktkansen te onderkennen en gaat de uitdagingen van het ondernemerschap aan.

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Free-choice electives: Minor's programme/Studying abroad/Company Internship/Electives
  Blok 1
  Blok 2
  Blok 3
  30

  Begin je laatste jaar met een minor, een studie in het buitenland, stage lopen of keuzevakken.

 • Thesis
  Blok 4
  Blok 5
  Blok 6
  6

  In het tweede semester voer je zelfstandig academisch onderzoek uit en schrijf je je scriptie. Dit is de laatste vereiste voor je internationaal erkende BSc-diploma.

Verplicht vak
Keuzevak
 • Zo ziet je studieweek eruit

  Om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen neem je deel aan verschillende soorten colleges en werkgroepen. De meeste vakken sluiten we af met een of meer toetsen.

  • Colleges: Tijdens de colleges krijg je een inleidend overzicht van de vakinhoud gegeven. Je volgt die colleges samen met je medestudenten. Je maakt aantekeningen en krijgt de gelegenheid om vragen te stellen.
  • Seminars: In de seminars bespreek je in kleine groepen specifieke onderwerpen uit de colleges. Via oefeningen en praktijkopdrachten raak je vertrouwd met de theorie.
  • Zelfstudie: In elke studieweek besteed je tijd aan het doornemen van de theorie en aan het voorbereiden van colleges en seminars, examens en presentaties.
 • Jaar 1: ontwikkel een stevige basis

  Het 1e vak dat je krijgt heet Principles of Economics and Business. Je leert over fundamentele thema’s en theorieën in de economie, bedrijfseconomie en de bedrijfskunde.

  De 4 pijlers van Bedrijfskunde
  Bedrijfskunde is een multidisciplinaire wetenschap die vanuit verschillende invalshoeken naar problemen kijkt. We verdelen de diverse disciplines in de 4 pijlers van elk bedrijf:

  • Organisatie
  • Mensen
  • Economie
  • Methoden

  De vakken in je 1e jaar vallen binnen deze 4 pijlers.

 • Jaar 2: verdiep je basis en sluit af met een business case

  Je duikt dieper in specifieke bedrijfsfuncties. Bijvoorbeeld met het vak International Business; over zakendoen en samenwerken met mensen uit andere culturen. Een absolute must in het internationale bedrijfsleven.

  Daarnaast verdiep je je met het vak Informatie- en Datamanagement in de digitale revolutie en de impact op bedrijven. Tot slot ga je met het vak Business Law & Ethics in op morele aspecten van het bedrijfsleven, zoals fraude.

  Real-life business case
  Het jaar sluit je af met je eerste echte business case. Je gebruikt jouw kennis en vaardigheden om een plan te ontwikkelen voor het opstarten van je eigen bedrijf.

 • Jaar 3: stel zelf je jaar samen (stage lopen, naar het buitenland of een minor)

  Je hebt de vrijheid om het jaar zelf vorm te geven, bijvoorbeeld met een stage, een studie in het buitenland, een minor of het volgen van een aantal keuzevakken. Je kunt je daarnaast specialiseren in de richting die bij je past: 'Accountancy and Control', 'Entrepreneurship, Innovation and Creativity', 'Finance' of 'Management in the Digital Age'.

 • Scriptie

  Ben je enthousiast over een nieuwe ontwikkeling of heb je een geweldig idee? Met je scriptie kun je dit uitgebreid uitwerken en train je tegelijk je vaardigheden om zelfstandig wetenschappelijk onderzoek te doen. Je scriptie is de laatste eis waaraan je moet voldoen om af te kunnen studeren. Onder begeleiding van onze onderzoekers volg je een duidelijk pad dat leidt naar je afstuderen als bachelor.

 • Bekijk de opname van de online informatiesessie
  Kijk hier de online informatiesessie van de bachelor Business Administration terug. Tijdens deze online voorlichting vertellen de opleidingsdirecteur, onze studenten en studieadviseur meer over de studie Business Administration en geven zij antwoord op vragen van de deelnemers. Daarnaast licht onze Admissions officer toe wat de selectieprocedure precies inhoudt.
  Kijk hier de online informatiesessie van de bachelor Business Administration terug. Tijdens deze online voorlichting vertellen de opleidingsdirecteur, onze studenten en studieadviseur meer over de studie Business Administration en geven zij antwoord op vragen van de deelnemers. Daarnaast licht onze Admissions officer toe wat de selectieprocedure precies inhoudt.
Copyright: EB
Hoi, ik ben Ana! Ik ben bachelorstudente Business Administration en kom uit Georgië. Heb je vragen over studeren aan de UvA? Stuur een berichtje! Chat met Ana

Extra mogelijkheden tijdens je studie

Prijsstijgingen
Real-life case: strategische keuzes bij prijsstijgingen

De voedselprijzen stijgen door schaarste aan ingrediënten. Dit vormt een uitdaging voor de voedselindustrie. Stel je voor, je bent chipsproducent. De aardappel- en olieprijzen stijgen met 20%. Moeten we de chipsprijs met 20% verhogen? Accepteren klanten dat? Onderhandelen met supermarkten om lage prijzen te behouden kan riskant zijn. We kunnen ook overwegen de hoeveelheid in een zak chips te verminderen, maar is dat ethisch verantwoord?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en ethiek geïntegreerd in het studieprogramma

In deze bacheloropleiding leer je niet alleen alles op het gebied van strategie, marketing, HR en digital business, maar wordt er ook aandacht gegeven aan de concepten en theorieën over duurzaamheid, ethiek en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Je leert hoe ethische, maatschappelijke en duurzaamheidskwesties meewegen bij zakelijke beslissingen en kunnen worden geïntegreerd in een bedrijfsstrategie en in managementpraktijken.

Hoe zit dit in het curriculum verwerkt?

 • Jaar 1: Economics and Business 1 en 2

  In het vak Principles of Economics and Business 1 en 2 krijg je inzicht in de voornaamste theorieën en onderwerpen in de economie en het bedrijfsleven. Hier leer je d.m.v. praktijkopdrachten gebaseerd op actuele onderwerpen in de media en reële businesscases hoe literatuur toegepast wordt op een actueel probleem. Deze problemen zijn gerelateerd aan ethiek, maatschappelijk verantwoord ondernemen of duurzaamheid.

 • Jaar 2: Business Law and Ethics

  In het 2e jaar volg je het vak Business Law and Ethics waar je je verdiept in onderwerpen zoals gegevensbescherming, privacy, bedrijfsethiek, aansprakelijkheid voor schendingen van mensenrechten en internationale geschillenbeslechting.

 • Jaar 3: keuzevakken

  In het 3e jaar heb je de mogelijkheid om uit verschillende keuzevakken op gebied van ethiek, duurzaamheid en verantwoord ondernemen te kiezen zoals bijv. Social Entrepreneurship, Non-Growth Entrepreneurship, Environmental Economics of Corporate Social Responsibility. Je kunt zelfs een hele minor van een half jaar volgen op gebied van duurzaamheid (minor Sustainability & Economics). 

Gedurende deze 3-jarige opleiding blijven thema’s rondom duurzaamheid, ethiek en maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijke onderdelen van het studieprogramma en zullen deze in verschillende vakken (bijv. Marketing, Finance, Economics of Organisational Behaviour) steeds weer ter sprake komen.

Copyright: EB
'De studie kan je vrijwel naar eigen zin inrichten' Brent van der Plas, student Business Administration Lees Brent's ervaringen met deze bachelor
Veelgestelde vragen
 • Wat is het verschil tussen Business Administration en Bedrijfskunde?

  Er is geen inhoudelijk verschil. Het verschil zit vaak alleen in de taal waarin de opleiding wordt gegeven. Aan de UvA bieden we alleen de Engelstalige bacheloropleiding Business Administration aan.

 • Is er een verschil tussen Business Administration en International Business Administration?

  Het verschil tussen Business Administration en International Business Administration zit vooral in de naamgeving van het programma. Business Administration aan de UvA is een Engelstalig programma. Je medestudenten, docenten en het studiemateriaal zijn internationaal. Daarnaast is er een mogelijkheid om een uitwisselingsprogramma met een buitenlandse universiteit te volgen en zo een half jaar in het buitenland te studeren. Ook hebben we expliciete vakken over internationalisering in het programma opgenomen, zoals International Business en International Management. Business Administration aan de UvA is dus een studie waarin je de focus op internationale bedrijfsvoering veelvuldig terugziet in het programma.

 • Wat is het verschil tussen de bachelor Business Administration en Economics and Business Economics?

  De bachelors Business Administration en Economics and Business Economics hebben wel degelijk raakvlakken, maar ze verschillen uiteindelijk behoorlijk:

  • Economics and Business Economics is een economische, analytische opleiding die veel inspeelt op vragen vanuit een wiskundige invalshoek. Studenten van de bachelor Economics and Business Economics kijken dan ook voornamelijk naar 'vraagstukken met cijfers', zoals boekhouding en financiering.
  • Business Administration omvat alle aspecten die komen kijken bij het besturen van een bedrijf, in het bijzonder ook strategie en aspecten gericht op mensen (klanten, medewerkers). Daarbij maakt Business Administration gebruik van meerdere vakgebieden dan dat Economics and Business Economics doet
    
 • Wat is de voertaal van de opleiding?

  Je volgt hoorcolleges in het Engels, maar je hebt in het 1e jaar de mogelijkheid om je werkcolleges in het Nederlands te volgen als je dat wilt. Vanaf het 2e jaar is de opleiding volledig Engelstalig.

 • Moet je heel goed in wiskunde zijn om te starten met Business Administration?

  Tijdens de 3-jarige bachelor Business Administration leer je onder andere hoe je bedrijfskundige problemen kunt oplossen. Hiervoor maak je gebruik van verschillende disciplines. Een daarvan is wiskunde. Daarnaast leer je veel over boekhouden, financiën en statistiek waar wiskundige vaardigheden van belang zijn. Het is dus een pré als je goed bent in wiskunde.

 • Krijg je studiebegeleiding?

  Om de overgang van de middelbare school naar de universiteit zo gemakkelijk mogelijk te maken krijg je in het 1e jaar extra begeleiding en krijg je een tutor toegewezen. Deze tutor laat je kennis maken met zowel de campus als de stad Amsterdam, zodat je je snel thuis voelt. Deze ouderejaars student geeft je daarnaast tips over hoe je slim kunt studeren en je kunt er ook terecht om je studiedoelen en voortgang bespreken. Maar ook tijdens de rest van je studie kun je rekenen op ondersteuning van onze studieadviseurs, mentoren, tutoren en ons Career Centre. Zo kun je bij onze ervaren studieadviseurs terecht voor vragen over je studieprogramma, planning of persoonlijke omstandigheden die je studie kunnen beïnvloeden.