Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Communicatiewetenschap
Vergelijk
Student met blauwe trui en armen over elkaar
Bas Peetsold

Hbo versus wo

De overgang van hbo naar wo viel me mee. In het begin was het wel even goed wennen aan het tempo van de huiswerkopdrachten en de stof die je moet leren voor deeltentamens. Het programma is cumulatief: als je de stof niet goed bijhoudt, is het moeilijk om de daarop volgende stof te begrijpen. Het grootste verschil tussen hbo en wo vind ik de gerichtheid op theorie en onderzoek doen. Deze gerichtheid is meer aanwezig op het wo; op het hbo richt je je meer op de praktijk.

Studentenvereniging

Sinds februari 2019 ben ik lid van studentenvereniging SSRA. Ik wilde naast mijn toenmalige stage iets doen waarbij ik mezelf kon uitdagen meer onder mensen te zijn. Ik vroeg mezelf: waar vind je sociale mensen en leuke activiteiten? Bij een studentenvereniging dus! Het is een enorme aanrader voor iedereen, want je hebt elke week iets om naar uit te kijken. Daarnaast ben ik door de vereniging ook enorm gegroeid in mijn persoonlijke communicatie en enthousiasme. Je krijgt de energie die je erin steekt dubbel en dwars terug.

Tip voor (hbo-) studenten

Mijn tip voor hbo-studenten die een doorstroomminor overwegen maar ook voor studenten in het algemeen: ga open dagen bezoeken, ga proefstuderen, probeer alle mogelijkheden te benutten om erachter te komen wat je leuk vindt en wat je motiveert. Daarnaast adviseer ik om ook goed na te denken over wat je naast je studie nog allemaal kunt doen.