Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Donatella Perun, student Communicatiewetenschap
Lachende student
Donatella Perun

De juiste studiekeuze maken vond ik niet gemakkelijk. Zoals veel leerlingen in het middelbaar onderwijs wist ik aan het einde van mijn schoolcarrière nog niet precies wie ik was en wat ik wilde studeren. Wel wist ik dat ik graag las en schreef en dat ik erg geïnteresseerd was in de media, de actualiteit en trends. Een actuele studie zoals communicatiewetenschap leek me dus interessant.  

Mijn ultieme tip voor het kiezen van een studie? Luister naar je passies en interesses. Volg je hart en kies iets waar je echt enthousiast over bent. 

Communicatiewetenschap gaat niet vervelen  

Ik koos bewust voor een bredere studie. Wat ik zelf erg leuk vind aan de opleiding is de focus op de actualiteit. Communicatiewetenschap houdt zich bezig met diverse onderwerpen en dat maakt het zo boeiend. Daardoor biedt elk semester een nieuwe en gevarieerde ervaring. Ook het stukje psychologie binnen de opleiding sprak mij aan. Hoewel de studie over het algemeen stimulerend is, zijn er natuurlijk ook vakken die uitdagend kunnen zijn, zoals statistiek. Gelukkig blijkt dat uiteindelijk niet zo moeilijk als je eerst denkt. 

Op naar Amsterdam

Oorspronkelijk afkomstig uit Rotterdam, zocht ik naar nieuwe perspectieven en koos ik ervoor om in Amsterdam te studeren. Het is een prachtige en vooral levendige stad die ik zeker aanbeveel. Hoewel ik mijn studiekeuze tijdens de coronapandemie moest maken, zonder de mogelijkheid om fysiek de UvA-campus te verkennen, was mijn beslissing snel gemaakt. Deze universiteit biedt een flexibel programma vanaf het tweede jaar, waarin je veel vrijheid hebt om je eigen studie vorm te geven. Ook de grote internationale studentenpopulatie sprak mij enorm aan. 

De keuze voor een studie in een andere stad leverde mij veel nieuwe vriendschappen op. Het is geweldig om te weten dat ik niet alleen een diploma zal behalen, maar ook mooie vriendschappen zal blijven koesteren.