Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Lea Josipovic, student Communicatiewetenschap
Student met bruin haar lachend in de camera
Lea Josipovic

Hoi! Ik ben Lea, 24 jaar oud en studente Communicatiewetenschap. Na mijn eerste jaar Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam, stroomde ik door naar de UvA. 

Theorie… 

De studie kan academisch veeleisend zijn. Verwacht dat je diepgaand onderzoek doet, theorieën bestudeert en analytische vaardigheden ontwikkelt. Het is belangrijk om goed te plannen, je studiemateriaal bij te houden en tijdig hulp te zoeken als je vragen hebt. 

Er is ook een sterke wetenschappelijke component. Je leert zelf onderzoek uitvoeren, wat handig is voor later, als je voor een werkgever gaat werken of zelfstandig wilt worden. Bovendien kan deze kennis je voorbereiden op vervolgstudies of een loopbaan in academisch of toegepast onderzoek. 

… en praktijk! 

Hoewel het wetenschappelijke aspect belangrijk is, is het ook essentieel om te begrijpen hoe communicatie in de praktijk werkt. Naast theoretische kennis ontwikkel je praktische vaardigheden, zoals effectieve communicatiestrategieën ontwerpen, media-inhoud analyseren en de rol van communicatie in organisaties begrijpen. De studie heeft ook een verplichte stage, dus het is belangrijk om te netwerken.