Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Communicatiewetenschap
Vergelijk

Nikki Dekker, derdejaars student

Nikki Dekker

Keuze voor CW en invulling van keuzeruimte

Ik heb voor Communicatiewetenschap gekozen omdat je hier heel veel vrijheid krijgt. Je kunt de helft van je studie eigenlijk zelf indelen. Zo heb ik ervoor gekozen om eerst mijn afstudeerscriptie te schrijven in de richting Politieke Communicatie en Journalistiek. Daarna heb ik de minor Brain and Mind aan de VU gevolgd, omdat ik bij CW een beetje het exacte van de natuurwetenschappen miste. Het is ideaal dat je bij je minor kan kiezen of je jouw kennis binnen CW wil verdiepen of juist buiten CW wil verbreden. Tijdens mijn laatste semester ga ik stagelopen op de Marketing en Communicatie afdeling van KLM.

Toekomstplannen: tussenhalfjaar en Research Master

Tijdens mijn studie ben ik niet naar het buitenland gegaan omdat ik het zonde vind om in het buitenland te studeren zonder het land echt te zien. Daarom wil ik na mijn bachelor een “tussenhalfjaar” nemen, waarin ik vrijwilligerswerk in Australië bij een animal rehabilitation center wil doen. Vervolgens ben ik van plan de tweejarige CW Research Master te volgen, omdat ik graag onderzoek wil doen naar onderwerpen die mij bezig houden op het gebied van Politieke Communicatie en Journalistiek. Later zou ik dit misschien wel willen combineren in een carrière als wetenschapsjournalist.

Struikelpunt en tip voor aankomende studenten

Mijn grootste struikelpunt was het uitvinden wat voor level aan kennis er precies van je verwacht wordt in tentamens. Je moet leren om de belangrijkste punten uit hoorcolleges en literatuur te filteren en dan het vertrouwen hebben dat het goed komt. Mijn tip is: neem ook tijd voor jezelf om leuke dingen te doen.