Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Computational Social Science (Data- en sociale wetenschap)
Vergelijk

Het overbruggen van sociale wetenschappen naar het gebied van computationele wetenschap, verandert het spel!

Hoi! Mijn naam is Caro en ik ben een 23-jarige interdisciplinaire student aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds kort ben ik als bachelor vertegenwoordiger lid van het team van Computational Social Science. Hier is mijn belangrijkste doel om mijn enthousiasme voor een bachelor die twee van mijn favoriete dingen combineert, data wetenschappen en sociale wetenschappen, over te brengen op nieuwe studenten.

Ik ben superenthousiast dat Computational Social Science per september 2022 een bacheloropleiding is aan de Universiteit van Amsterdam. Sociaal en menselijk gedrag wordt al lang bestudeerd in de disciplines van de sociale wetenschappen en heeft geleid tot een grote verscheidenheid aan theoretische en methodologische inzichten. Het overbruggen van deze kennis naar het gebied van data wetenschap, verandert het spel; het maakt grootschalige modellering (voorspellingen en analyse) van de sociale wereld mogelijk. Deze inzichten en ontwikkelingen zijn cruciaal geworden voor de wereld waarin we leven!

Wat deze bachelor onderscheidt van alle andere, is de projectbasis waarop studenten les krijgen. Persoonlijk vind ik het samenwerken in projectgroepen het leukst. Hier leer je het meeste van. Maar dit is ook het meest uitdagende om te zien of je het werk kan afronden binnen de tijd. Er wordt bijvoorbeeld van je verwacht dat je omgaat met het bedrijfsleven, waarin mensen dingen van je verwachten en je werkt volgens teamafspraken en deadlines. Wat je ervoor terugkrijgt, is persoonlijke en professionele groei waar je de rest van je carrière voordeel van zult hebben.

Overweeg jij de bachelor Computational Social Science? Besef dat je bereid moet zijn om tijd te investeren in het leren programmeren. Maar laat je hier niet door afschrikken, programmeren is iets dat je in de loop van de tijd heel goed kunt leren (hoe frustrerend het soms ook is). Ik ben er van overtuigd dat alles door iedereen te leren is, zolang je gemotiveerd bent en bereid bent om de nodige tijd en moeite te investeren.