Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor

Computational Social Science (Data- en sociale wetenschap)

Vergelijk

Wil jij leren hoe je de wereld een betere plek kunt maken met behulp van digitale technologie? Kijk je er naar uit om alles te leren over data science? Ben je een echte aanpakker en werk je graag in groepsverband? Dan is de opleiding Computational Social Science (Data- en sociale wetenschap) iets voor jou!

Voorlichting

Wil je weten of Computational Social Science bij je past? Gedurende het hele jaar kun je kennismaken met de opleiding. Meld je direct aan voor de Bachelorweek of bekijk een overzicht van alle voorlichtingsactiviteiten.

Studieprogramma

De bacheloropleiding Computational Social Science bevindt zich op het kruispunt van sociale wetenschappen, geesteswetenschappen en informatiekunde. Door middel van semesterlange groepsprojecten specialiseer je je in duurzame digitale interventies voor complexe maatschappelijke uitdagingen.

Over dit programma

Programmadirecteur Eelke Heemskerk en student-assistent Tommy Blomvliet vertellen over alle ins en outs van de bachelor Computational Social Science, inclusief de carrièreperspectieven voor afgestudeerden.

Theorie en praktijk zijn sterk met elkaar verbonden

Een uniek programma

Gegevens uit de echte wereld, problemen uit de echte wereld

Hechte gemeenschap

Na je studie

Als afgestudeerde student Computational Social Science ben je toelaatbaar voor verschillende disciplinaire of interdisciplinaire masteropleidingen in de sociale wetenschappen, geesteswetenschappen en data/computer-wetenschappen. Maar Computational Social Science biedt je ook een uitstekende positie op de arbeidsmarkt, of je nu een carrière wil in IT, advies, beleid of management. Je wordt een professional die technische expertise combineert met universitaire vaardigheden, zoals probleemoplossend vermogen, creativiteit, projectmanagement, programmeren en analytisch denken.

Een brug slaan tussen de sociale wetenschappen en het gebied van de datawetenschap biedt nieuwe inzichten!

Is Computational Social Science iets voor jou?

  1. Je ziet jezelf als een change maker
  2. Je wilt graag leren hoe je data science, onderzoeks- en programmeervaardigheden kunt gebruiken om complexe problemen te begrijpen en op te lossen
  3. Je bent geïnteresseerd in de juridische, economische, sociaal-culturele en politieke omstandigheden met maatschappelijke uitdagingen
  4. Je bent bereid om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leerproces binnen een projectmatig onderwijsprogramma
  5. Je bent bereid om tijdens je bachelor samen te werken met stakeholders en klanten om echte maatschappelijke problemen aan te pakken
Feiten & cijfers
Diploma BSc Computational Social Science
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd
Studielast 180 EC, 36 maanden
Voertaal Engels
Start September
CROHO-code 50980
Locatie Roeterseilandcampus