Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Economics and Business Economics (Economie en Bedrijfseconomie)

Economics and Business Economics (Economie en Bedrijfseconomie)

Hoe ontwikkel je een welvarende economie? Moet de overheid het bankwezen reguleren? Waarom verkiezen mensen beloning op de korte termijn boven de langere termijn? De vraagstukken bij Economics en Business Economics zijn fascinerend en breed opgezet. Hoe behoudt een marktleider zijn dominantie? Waarom stapte Groot-Brittannië uit de EU? Waarom eten arme mensen ongezonder? Je wordt het leren en studeren nooit moe als je kiest voor de Engelstalige bachelor Economics and Business Economics.

Kom naar de UvA Bachelordag op 12 oktober

Brochure aanvragen

BSc Economics & Business Economics

Het bachelorprogramma in Economics and Business Economics biedt je:

Een internationale, Engelstalige studieomgeving 

Aan de Universiteit van Amsterdam studeer je met mensen uit alle hoeken van de wereld en krijg je onderwijs van docenten met diverse achtergronden. Door samen te werken in kleine teams leer je je thuis voelen in deze internationale omgeving, iets wat werkgevers steeds belangrijker vinden. Je volgt hoorcolleges in het Engels, maar je hebt het eerste jaar de mogelijkheid om je werkcolleges in het Nederlands te volgen als je dat wilt. Daarna wordt alles Engelstalig. 

De beste springplank voor je carrière 

De UvA heeft van oudsher een sterke band met het bedrijfsleven, wetenschappelijke instanties en de overheid - en daar profiteer jij optimaal van. Bezoek fascinerende gastcolleges van ervaren onderzoekers, beleidsmakers en professionals. De up-to-date theoretische kennis en de praktische vaardigheden die je opdoet gedurende je studie, bereiden je optimaal voor op je verdere carrière.

De laatste onderzoeksresultaten in je studieprogramma 

Om de hoek van je studieplek zitten de onderzoeksinstituten van de Amsterdam School of Economics en de Amsterdam Business School met hun sterke reputatie in economisch en bedrijfseconomisch onderzoek. Tijdens ons bachelorprogramma inspireren gerenommeerde onderzoekers van deze instituten je met hun eigen onderzoeksprojecten en leren we je hoe je eigen onderzoek doet.

De vrijheid om je eigen weg te volgen 

Bepaal zelf de samenstelling van je derde jaar. Verbreed je horizon door een semester aan een universiteit in het buitenland te studeren, door een minor in een ander vakgebied te volgen, of door je studieprogramma zelf in te vullen met keuzevakken. Je kunt ook een stage doen, waardoor je na je afstuderen wellicht sneller een baan vindt.

Een internationaal erkend diploma

Van een universiteit met een excellente reputatie.

Economics and Business Economics, de studie voor jou?

Je wilt goed nadenken over je studiekeuze. De opleiding moet je natuurlijk aanspreken, maar dat alleen is geen garantie voor succes. Wij bieden je onderwijs van topkwaliteit. Van jou vragen we doorzettingsvermogen en motivatie. Heb je het in je?

  • Vind je economie en het bedrijfsleven fascinerend? Wil je weten welke rol bedrijven spelen binnen de economie en hoe ze elkaar beïnvloeden?
  • Zie jij jezelf wel werken voor een financiële instelling, een investeerder, een consultantsbureau, een overheidsorganisatie of in de wetenschap en onderzoek?
  • Vind je menselijk gedrag interessant?
  • Ben je goed in wiskunde, en vind je wiskunde leuk?
  • Kun je zowel zelfstandig als in een team werken?
  • Kun je je goed uitdrukken in het Engels?
  • Kun je je mening goed verwoorden? Heb je een nieuwsgierige en kritische geest?
  • Ben je open minded, verantwoordelijk en zelfverzekerd?
  • Heb je ambitie, ben je aanhoudend, leergierig, en verken je graag nieuwe terreinen?

Heb je overal ‘ja’ op geantwoord? Dan is de kans groot dat onze bachelor Economics and Business Economics de eerste stap richting je carrière is.

Bekijk de presentatie

Wil je meer weten over dit programma? Bekijk dan de virtual Meet & Greet met programma directeur dr. Silvia Dominguez Martinez en student Ornella Lupoi. De inhoud van de presentatie is ongeveer gelijk aan de presentatie van de bachelordag. 

Economics and Business Economics (Economie en Bedrijfseconomie)
Diploma BSc Economics and Business Economics
Vorm Voltijd
Studielast 180 EC, 36 maanden
Voertaal Engels
Start September
CROHO-code 59318