Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

UvA Matching

Toelating en inschrijven

Een juiste studiekeuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je studie. Daarom is UvA Matching verplicht als je je inschrijft voor een bachelor. Je maakt kennis met de opleiding en het onderwijs, nog voordat je echt gaat studeren. Zo test je jouw studiekeuze.

Inschrijven voor de bachelor

Je schrijft je in voor de bachelor via Studielink. Na je inschrijving via Studielink ontvang je een bericht met je UvAnetID, en kun je je via je persoonlijke Checklist-inschrijving zelf aanmelden voor UvA Matching.

Programma UvA Matching Fiscaal recht

UvA Matching bestaat uit een onderwijsdag, waarop je colleges volgt aan de UvA, en een aantal dagen zelfstudie. Dit sluit je af met een toets en op basis daarvan ontvang je een persoonlijk advies.

Matching HBO-Rechten

Omdat jij als HBO-Rechten-student al een beeld hebt van wat deze studierichting precies inhoudt en wij ervan uitgaan dat jij bewust deze stap maakt, organiseren we voor alle propedeusestudenten van HBO-Rechten een aparte matchingsbijeenkomst in juni. Na je inschrijvingsverzoek in Studielink hoef je je daarom niet aan te melden voor de reguliere matching. Je ontvangt medio april meer informatie over de HBO-Rechten-bijeenkomst. 

Data UvA Matching bachelors rechten

De UvA Matching voor de bachelor Fiscaal recht vindt plaats in januari en in juni 2020. Je kunt zelf kiezen of je deelneemt aan de januari-ronde of aan de juni-ronde.

De data in januari zijn:

  • 10 januari 2020: deadline aanmelden januari-ronde Matching (inschrijven in Studielink vóór 8 januari ivm verwerkingstijd)
  • donderdag 30 januari 2020: onderwijsdag
  • vrijdag t/m dinsdag: zelfstudie
  • woensdag 5 februari 2020: toetsdag (deze is digitaal en kun je thuis maken)

De data in juni zijn:

  • woensdag 3 juni 2020: onderwijsdag
  • donderdag t/m dinsdag: zelfstudie
  • woensdag 10 juni 2020: toetsdag (deze is digitaal en kun je thuis maken)

Bevestiging

Na aanmelding voor UvA Matching ontvang je hiervan een bevestiging.  In januari/mei kun je meer informatie verwachten over waar je moet zijn, de exacte tijden, wie de colleges geven en wat we van je verwachten. Soms verdwijnt die e-mail in je spam-box, dus check die even als je niks ontvangen hebt.

Heb je een beperking?

Heb je een functiebeperking (bijvoorbeeld dyslexie) of een chronische ziekte waardoor je speciale voorzieningen nodig hebt, neem dan contact op met de opleiding. 

Voorbereiding

In tegenstelling tot wat gebruikelijk is in het reguliere onderwijs is het niet nodig om de onderwijsdag vooraf inhoudelijk voor te bereiden.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op of raadpleeg onze antwoorden op veelgestelde vragen.