Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Rechtsgeleerdheid
Opslaan in favorieten

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen en antwoorden over onder meer online voorlichting voor alle aankomend studenten Rechtsgeleerdheid en Fiscaal recht.

Algemene vragen

Algemene toelatingsvragen

 • Ik ben te laat met aanmelden. De deadline was 1 mei. Wat nu?

  In principe ben je na de deadline van 1 mei te laat met inschrijven. In een aantal uitzonderingssituaties kan een inschrijfverzoek nog geaccepteerd worden na de deadline. Hierover word je geïnformeerd na aanmelding in Studielink. Voor verdere vragen kun je contact opnemen met de CSSD.

 • In mijn checklist staat ‘Toelating nog open’. Hoe komt dit?

  Wil je toelating verkrijgen door je hbo-propedeuse-rechtendiploma binnen één jaar behaald? Dan is óf je propedeusediploma nog niet vastgelegd óf heeft het Admissions Office nog niet in het landelijke diplomaregister gecontroleerd of je het hbo-propedeuse-rechtendiploma hebt behaald.

  Wil je toelating verkrijgen door een hbo-propedeusediploma en het vwo-certificaat Nederlands? Dan geldt het volgende:

  • Wordt het hbo-propedeuse diploma voor 1 augustus uitgereikt, dan hoef je geen verdere actie te ondernemen. De UvA kan in het landelijke diplomaregister zien dat het diploma door je is behaald.
  • Wordt het hbo-propedeusediploma ná 1 augustus uitgereikt, dan is het belangrijk om een kopie van het hbo-propedeusediploma aan te leveren via www.uva.nl/upload. Je vwo-certificaat lever je ook in via www.uva.nl/upload. Heb je dat al gedaan, dan heeft de UvA mogelijk je documenten nog niet verwerkt.
 • In welke gevallen is een vwo-certificaat Nederlands niet nodig?

  Dit is alleen niet nodig als je:

  • in het bezit bent van een hbo-p rechtendiploma (CROHO 39205) op het gebied van Nederlands recht binnen 1 jaar behaald;
  • je instroomt op basis van een afgerond wo-propedeusediploma;
  • of op basis van een afgerond wo- of hbo-bachelordiploma.
 • Wat is een gewaarmerkt kopie?

  Een gewaarmerkte kopie is een kopie van een document met een originele waarmerkstempel (inktstempel) en een handtekening of paraaf van de instelling die het document heeft afgegeven, of van een notaris die in een EER-lidstaat is gevestigd.

Heb je nog vragen?

Bel de Onderwijsbalie op: 020 525 3440 of stel je vraag online bij de Digitale Student Service Desk.