Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Future Planet Studies
Vergelijk
Future Planet Studies-studenten Leen, Floor en Rosa.
FPS-studenten Leen, Floor en Rosa.

Open en constructief

"In plaats daarvan wilde ik de keuzeruimte gebruiken om meer variëteit te brengen in mijn academische opleiding en de onderwerpen die ik daarin heb behandeld. Ik ging zorgvuldig op zoek naar vakken op de UvA die gerelateerd zijn aan hedendaagse debatten die me boeien. Ik hecht er waarde aan om deel te kunnen nemen aan deze debatten met een open en constructieve houding en vind het daarom belangrijk dat mijn meningen gegrond zijn met een wetenschappelijk onderbouwing. Ik volgde de vakken ‘The Animal Rights Debate: An introduction’, ‘Mindfulness across a lifespan’, ‘Introduction in gender and sexuality studies’ en ‘Intersectionalities: Gender, Race, Class and Sexuality’. Na het volgen van elk van deze vakken voelde ik me enorm geïnspireerd en had ik de neiging om vol passie gesprekken te voeren met mijn vrienden en familie om enthousiast te kunnen delen wat de wetenschap over deze onderwerpen te vertellen heeft. Ik merk dat ik met meer zelfzekerheid deze onderwerpen benader, omdat mijn begrip van het theoretisch raamwerk rond deze thema’s duidelijker en uitgebreider zijn dan voorheen."

Interesse en persoonlijke ontwikkeling

"Bovendien ontdekte ik tijdens deze sociale en politieke vakken dat ik naast de praktische insteek binnen FPS ook heel enthousiast word van literaire bootcamps. Mijn passie rondom een specifiek onderwerp hoefde daarom niet volhardend te zijn; in enkele weken tijd kon ik me al grondig informeren. Bovendien hoeft de keuzeruimte niet de basis te zijn voor een toekomstige carrière. Daardoor werd ik gestimuleerd om bij te leren, puur uit interesse en persoonlijke ontwikkeling, en niet om prestatie druk of verplichtingen."

Vrijheid

"Zelf ben ik er dankbaar van overtuigd dat de keuzeruimte één van de waardevolste ervaringen en leerprocessen was uit mijn studie. Ik ben tevreden dat ik de vrijheid kreeg om voor een half jaar te focussen op mijn persoonlijke interesses naast de major in Future Planet Studies, en dat ik daar volop gebruik van heb gemaakt."

<<< Terug naar het overzicht