Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Specialisten op het gebied van onder meer energie, voedsel, water, klimaat, economie en politiek houden zich op verschillende manieren met duurzaamheid bezig. Jouw toegevoegde waarde als interdisciplinair afgestudeerde? Je verbindt kennis, mensen en ideeën. Je ziet het grote plaatje, maar je hebt ook voldoende specialistische kennis om in detail te treden. Je maakt plannen, geeft advies, onderzoekt en verzorgt oplossingen vanuit verschillende perspectieven.

Masteropleidingen

De meeste studenten gaan na hun bachelor Future Planet Studies door met een master. Welke master je kan doen hangt sterk af van je gekozen major.

 

Beroepen na Future Planet Studies

Na je studie ben je goed inzetbaar in sectoren waar je een kritische, zelfstandige en leergierige geest nodig hebt. Future Planet Studies studenten worden onder meer duurzaamheidsadviseur, werken aan energietransities of stikstofproblematiek, starten een circulair bedrijf, maken scenario's voor toekomstbestendig wonen of doen onderzoek naar wateropslag in planten.

Waar werken onze afgestudeerden?
 • Overheid

  Duurzame ontwikkeling is een belangrijke taak van de overheid. Veel van onze alumni zijn dan ook in dienst van overheids- en semioverheidsinstellingen. Ze werken in verschillende functies aan bijvoorbeeld waterkwaliteit, biodiversiteit of een gebalanceerde ruimtelijke ordening. Bij nationale en regionale overheden is altijd behoefte aan academici die kennis van natuurlijke systemen en maatschappelijke processen combineren.
  Lees het verhaal van Kim: Politica in het Europees Parlement

 • Duurzaam adviseren

  Een aantal van onze afgestudeerden gaat aan de slag als duurzaamheidsadviseur. Zij werken aan vergroening bij bedrijven als Arcadis, Akzonobel, TNO en Albert Heijn. Anderen geven duurzaamheidsadvies aan verschillende organisaties namens een adviesbureau (zoals KPMG, PWC, Berenschot, Balance, Spaak, RockGroup).
  Lees de verhalen van Sam: Adviseur duurzaam bouwen, Saro: Duurzaamheidsexpert bij Hedgehog CompanyJorian: Trainee bij consultancybedrijf Balance en Laetitia: Projectmanager bij Dutch Green Building Council

 • Groen beleggen

  Financiële instellingen (zoals Triodos, MN Pensioen & Vermogensbeheer) hebben vaak 'groene fondsen'. Welke bedrijven horen daar wel of niet in thuis en waarom? Een ingewikkelde afweging, waar onze afgestudeerden over meedenken.

 • Maatschappelijke organisaties

  Sommige afgestudeerden zetten zich in voor politieke partijen of maatschappelijke organisaties die duurzaamheid hoog op de agenda hebben staan (bijvoorbeeld Milieudefensie of Urgenda).
  Lees het verhaal van Joël: Community Outreach Coördinator bij Black Jaguar Foundation

 • Onderzoek

  Al onze afgestudeerden zoeken antwoorden op de belangrijkste vragen van onze tijd. Sommigen doen dat door middel van onderzoek voor kennisinstellingen in Nederland of daarbuiten (zoals bij PlanBureau voor de Leefomgeving, Staatsbosbeheer, Institute for Water Education). Anderen blijven aan een universiteit verbonden (bijvoorbeeld de UvA, Wageningen Universiteit, Universiteit Utrecht). De academische wereld is bij uitstek een internationale wereld. 
  Lees over het PhD-onderzoek van Sofie naar 'groen' en atmosferisch water

 • Innoverende ondernemers

  Een aantal van onze afgestudeerden begon een eigen bedrijf. Ze hadden niet alleen een goed idee, maar weten ook hoe je zo'n idee in de praktijk brengt. Voorbeelden zijn Café De Ceuvel, Coco’s Conserven, Dakdokters, Guidion, Hanergy, Metabolic, Tiny Tim House, Tostifabriek, Watt now? en de Zonnefabriek.
  Lees de verhalen van Vera: Creatief duurzaam ondernemer
  en Joey: Oprichter Café de Ceuvel

 • Toekomstige functies

  In de toekomst wordt het steeds belangrijker om disciplines samen te brengen om duurzaamheidsvragen te beantwoorden. Er zullen nieuwe functies ontstaan, waar we nu nog geen naam voor hebben. Wij voorzagen een paar jaar geleden bijvoorbeeld niet dat er afgestudeerden zouden werken als futuroloog, kooldioxide- of stikstofconsulent of kennismakelaar energieinnovatie bij het Ministerie van Economische Zaken.

 • Carrièrebegeleiding

  Het UvA Student Career Centre geeft je advies tijdens en na je studie. Het centrum organiseert jaarlijks grote carrière-evenementen, vaak samen met studieverenigingen. Hier ontmoet je werkgevers en krijg je tips op het gebied van solliciteren en werken.