Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Future Planet Studies
Vergelijk
Teun Bastiaans, student Future Planet Studies
Teun Bastiaans, student Future Planet Studies

"In mijn derde jaar wilde ik mijn kennis wat meer verbreden richting de sociale wetenschappen om meer inzicht te krijgen in de manier waarop mensen over de hele wereld zich ontwikkeld hebben. De minor International Development Studies sloot heel erg goed aan op mijn interesses en zorgde ervoor dat ik mijn Future Planet Studies-kennis over de oorzaken van veel van de wereldproblemen van vandaag, kon verdiepen." 

Schakelen en verschillen overbruggen

"Doordat ik nu een minor binnen de sociale wetenschappen heb gedaan heb ik mij weer een andere manier van studeren, redeneren en analyseren aan moeten leren. In het begin was het erg pittig, omdat het meer conceptueel denken vereist.

Tegelijkertijd heeft dit half jaar in een ander vakgebied mij juist ook meer inzicht gegeven in hoe sociale wetenschappen werken, en hoe dit vakgebied zich verhoudt tot natuurwetenschappen. Hierdoor kan ik beter tussen verschillende vakgebieden schakelen en kan ik nog meer op een holistische manier kijken naar complexe problemen."

Bijdragen aan de energietransitie

"Ik zie mijzelf dit later ook wel doen binnen mijn werk. Vooral op internationaal niveau lijkt het mij erg leuk om verschillen te overbruggen, in een diplomatieke functie voorbij te kunnen kijken aan culturele verschillen, een oplossing te vinden bij contrasterende belangen en goed om te kunnen gaan met mensen met compleet andere perspectieven.

Op dit moment ben ik als ZZP'er aan het werk bij EnergieStudent, een uitzendbureau dat duurzame bedrijven koppelt aan studenten die Future Planet Studies studeren of een andere opleiding in de duurzaamheidssector doen. Daar ben ik net begonnen aan een klus bij EnergieBox, waarbij ik bewoners in wijken met veel sociale huurwoningen adviseer hoe ze hun huizen kunnen verduurzamen en het energieverbruik naar beneden kunnen halen.

De eigenschappen die ik net noemde kan ik hier al een beetje oefenen, omdat ik in deze bijbaan in aanraking kom met veel verschillende soorten mensen met hele verschillende achtergronden. En natuurlijk vind ik het nuttig om op deze manier bij te dragen aan de energietransitie!"

 

<< terug naar overzicht