Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Natuur- en Sterrenkunde
Vergelijk

Elise Koo

Elise Koo_studentvoorlichter

Terugblik op het eerste jaar

Ik kijk met heel veel plezier terug op mijn eerste jaar. Als ik erover na denk, zat ik met veel meer plezier aan mijn studie te werken dan ik aan mijn huiswerk zat op de middelbare school, omdat ik veel interessante vakken had. Daarnaast vond ik het leven op het Science Park 904 erg gezellig. Door mee te doen aan de intreeweek, het introductieweekend en de activiteiten van NSA, de studievereniging voor Natuur- en wiskundestudenten, heb ik steeds meer mensen leren kennen.

Eerstejaarsproject

Het eerstejaarsproject is een project in de laatste periode van het eerste jaar. Tijdens dit project heb je geen andere vakken, je bent er vier weken lang fulltime mee bezig. Iedereen kiest hierbij een onderwerp uit dat hem of haar leuk lijkt. Ik heb destijds voor het sterrenkunde project gekozen. Tijdens dit project ga je ‘s nachts op Science Park sterren bekijken in de sterrenkoepel. Aan het eind ga je met de gevonden data een onderzoek opzetten en presenteren.

Studentenleven

Naast mijn studie ben ik actief bij de studievereniging, die veel leuke activiteiten organiseert.  Ik heb in mijn eerste jaar enkele commissies gedaan en op dit moment zit ik onderdeel in de excursiecommissie. Daarnaast ben ik dit jaar lid geworden van een studentenvereniging (Unitas Amsterdam). Hierdoor heb ik ook veel mensen van andere studies leren kennen. Daarnaast houd ik veel van sporten, met name vechtsporten. Bij het sportcomplex naast Science Park 904 bieden ze veel verschillende vechtsporten aan en daar maak ik graag gebruik van.

En na je studie?

Omdat ik sterrenkunde toch wel het meest interessant vindt, denk ik erover om na deze opleiding een aansluitende sterrenkunde master te doen, zoals Astronomy and Astrophysics.  Maar ik moet nog vakken krijgen over een aantal andere onderwerpen die mij ook heel interessant lijken, zoals deeltjesfysica. Dus wie weet, misschien verander ik nog van gedachte.