Open dagen en contact

Wil je meer weten over de bacheloropleiding Natuur- en Sterrenkunde in Amsterdam? Dan zijn er verschillende mogelijkheden en momenten in het jaar waarop er voorlichting gegeven wordt.

Bachelordag

Zowel de UvA als de VU organiseren twee keer per jaar een bachelordag. Tijdens deze dagen zijn er voorlichtingsrondes en kun je vragen stellen aan studenten, docenten en studieadviseurs op de informatiemarkt.

De volgende UvA Bachelordag is op 7 november 2020. Op de VU vindt de volgende Bachelordag op vrijdag 30 en/of zaterdag 31 oktober plaats. De inhoud van de presentaties is tijdens deze dagen hetzelfde.

Wil je nu al meer informatie over de opleiding?  Je kunt hier de opname van een voorlichtingsronde tijdens de vorige Bachelordag bekijken. Je krijgt hierin de belangrjikste informatie over de opleiding, ervaringsverhalen van studenten en een minicollege natuurkunde van deeltjefysicus en hoofddocent Ivo van Vulpen.

Student voor een dag - online (meelopen)

Een dagje meelopen met een student is momenteel helaas niet mogelijk, maar vanaf oktober kun je wel deelnemen aan ‘Student voor een dag – online’! Je wordt dan benaderd door een student van de opleiding en kunt met hem of haar chatten, Zoomen of Facetimen en op die manier meer te weten komen over de opleiding en al je vragen stellen. Meld je vanaf oktober aan via onderstaande link, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Kun je niet wachten met je vragen? Kijk dan op ons instagram-account @uva_bachelor en stuur een dm naar de student(en) Natuur- en Sterrenkunde.

Proefstuderen

Als je je verder wilt verdiepen in een opleiding dan kun je deelnemen aan Proefstuderen. Je volgt dan een hoor- of werkcollege en doet zelf een practicum. Je kunt al je vragen stellen aan docenten en studenten van de opleiding.

Proefstuderen wordt weer aangeboden in december 2020.

• Student Service Desk
    De Student Service Desk (onderdeel van Studenten Services) is het eerste aanspreekpunt voor algemene vragen over studeren aan de UvA. Heb je bijvoorbeeld vragen over het kiezen van een studie, inschrijven, studiefinanciering, wonen en studeren in het buitenland? Neem dan contact op met de Student Service Desk.
  • Studentvoorlichters
    Heb jij nog vragen over de opleiding of hoe het is om Natuur- en Sterrenkunde in Amsterdam te studeren, stuur dan een mail naar onze studentvoorlichters. Zij vertellen je over hun ervaringen met de opleiding.
  • Studieadviseur
    Heb je meer persoonlijke vragen over bijvoorbeeld je toelaatbaarheid of studeren met een functiebeperking, neem dan contact op met de studieadviseur van de bachelor Natuur- en Sterrenkunde Carmen Alfayate Scott.

Locatie

Het onderwijs van de bachelor Natuur- en Sterrenkunde wordt gegeven op de locatie van de UvA Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica op Amsterdam Science Park én op de VU Faculteit der Bètawetenschappen op de VU Campus.

UvA Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
 Science Park 904 | 1098 XH Amsterdam