Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Joy van Delft, student Onderwijswetenschappen

 

Hoi, mijn naam is Joy! Ik koos voor Onderwijswetenschappen omdat ik het leuk vind om anderen te stimuleren in hun ontwikkeling, leerprocessen te verbeteren en leren leuker te maken.

Bovendien zijn de banen na deze opleiding praktisch gericht en kun je met deze studie nog veel kanten op. Dat is voor mij een groot pluspunt! Doordat er veel opties zijn in het onderwijskundige werkveld kan ik mezelf eerst verder ontwikkelen voordat ik er echt een keuze in maak.  

Klein maar fijn 

Wat Onderwijswetenschappen aan de UvA onderscheidt van andere opleidingen is de kleinschaligheid. Daardoor maak je makkelijk nieuwe vrienden en vorm je een hechte groep met je studiegenoten. Ook buiten de studie om ondernemen we leuke activiteiten, zoals gezamenlijk uit eten gaan. Tijdens het tweede jaar van de opleiding krijgen we veel vakken in het Engels, waardoor het iets minder kleinschalig is, maar de groep wel wordt verrijkt met internationale studenten.  

Leren over leren 

Onderwijswetenschappen omvat niet alleen het begrijpen van het onderwijssysteem, maar ook alles wat te maken heeft met leren en onderwijs. Alle vakken die inhoudelijk met onderwijs en leren te maken hebben, vond ik erg leuk: onderwijsbeleid, visies op onderwijs en leren, onderwijssociologie, organisatie en leren, leren en innoveren in organisaties. De docenten zijn gepassioneerd en delen graag hun kennis uit het onderwijskundige werkveld.   

Wat hierna?  

In het vak veld- en beroepsoriëntatie gingen we op bezoek bij bedrijven in het werkveld. Dit bood ons de kans om ons voor te bereiden op het praktische leven na de opleiding. Ik oriënteer me nog steeds, maar op dit moment spreekt professionalisering van werknemers in bedrijven en docentprofessionalisering me erg aan. Ook ben ik geïnteresseerd in de ontwikkeling van lesmethoden en onderwerpen zoals kansengelijkheid en leermotivatie.